El CIAC aposta per l’economia circular i l’eficiència energètica

DESTACAT
19/2/21
274
0

La primera reunió del 2021 de l’Àrea Estratègica de Sostenibilitat del Clúster de la Indústria d’Automoció de Catalunya (CIAC) ha servit per mostrar l’aposta clara que vol fer el sector cap a l’economia circular, la reducció de la petjada de carboni i l’eficiència energètica, línies de treball alineades amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides.

En aquest sentit, una quarantena d’empreses han assistit a la reunió per conèixer els projectes que dinamitzen l’Institut Cerdà, Anthesis Lavola, Nifco, Linde Wiemann i Aubay, com la creació d’una eina per calcular la petjada de carboni de les empreses del sector i com potenciar l’economia circular a l’automoció, així com fer un anàlisi del consum energètic d’una planta industrial i l’automatització de la demanda energètica en funció del nivell de producció per poder reduïr el malgast energètic (o per poder optimitzar el gast energètic).

A més del projectes, l’Àrea Estratègica de Sostenibilitat, ha repassat les sessions formatives que desenvoluparà. Una d’elles és un webinar per incentivar la posada en marxa de plans d’igualtat a les empreses del sector. El fet que d’aquí menys d’un any pràcticament (de moment empreses de més de 50 treballadors) totes les empreses estaran obligades a presentar informes de sostenibilitat ha provocat que l’àrea convoqui una doble formativa per explicar la normativa i proporcionar eines pràctiques (i ressaltar la importància de la implantació dels plans d’igualtat i conscienciant a les empreses que per tal d’assolir la igualtat de gènere en un termini de menys de 200 anys.. hi ha d’haver un canvi en aquesta direcció?).

A més, davant el nou canvi de tarifes del consum elèctric que entrarà en vigor el mes d’abril, també s’ha creat una sessió formativa per informar a les empreses dels canvis, com els pot afectar en la despesa energètica i com ajustar la tarifa perquè no es vegin afectades.

Durant la sessió el Cluster Manager, Josep Nadal, ha explicat a les empreses que la Sostenibilitat és una de les bases importants dins el programa Next Generation EU. A més, també ha comentat que aquest 2021 podran optar de nou a les ajudes AEI (Agrupacions Empresarials Innovadores) que enguany té dues convocatòries, el març amb una dotació de 8 milions d’euros i a l’estiu amb una dotació de 20 milions d’euros.

Comentaris