Les aturades del sector i el PECT centren el debat de la Top Management Meeting del maig

DESTACAT
4/5/21
245
0

La manca de semiconductors i l’encariment de la matèries primeres està provocant que les OEM’s facin aturades a la seva producció a diferents punts d’Espanya. Aquest ha estat un dels temes de la nova edició de la Top Management Meeting del maig, amb la participació de més de 20 empreses i que va comptar amb la presència del President del CIAC, Josep Maria Vall, i del Clúster Manager, Josep Nadal. Durant la reunió es van revisar les aturades que s’han fet fins ara i les anunciades per les properes setmanes.

Un altre dels temes que s’ha presentat davant els assistents a la reunió és la posada en marxa de la iniciativa Mobility Lab Anoia, un projecte que ha rebut el reconeixement de Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial, atorgat per la Generalitat de Catalunya, en el marc de l’estratègia RIS3CAT i el Programa Operatiu FEDER 2014-2020 de la Unió Europea.

El pressupost, que supera els 2 milions d’euros, té per objectiu convertir la comarca de l’Anoia en un referent de la investigació i territori de proves de la mobilitat sostenible. Per tirar-lo endavant s’hi han involucrat el Consell Comarcal de l’Anoia, l’Ajuntament de Castellolí, la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), el Clúster de la Indústria d’Automoció de Catalunya (CIAC), la Unió Empresarial de l’Anoia (UEA) i amb el suport del Circuit Parcmotor.

Dades del sector
Es manté la tendència en les vendes durant el primer trimestre del 2021, àmbit UE. És a dir, creixen les vendes de tots els vehicles que no són de motor de combustió.

? Cotxes gasolina i diesel. 65,4% de les vendes.
? Cotxes híbrids. 18,4% de les vendes.
? Cotxes híbrids endollables. 8,2% de les vendes.
? Cotxes elèctrics. 5,7% de les vendes.


Tot i que ocupa la primera posició, els vehicles de gasolina i diesel redueixen la seva quota de mercat. Els primers perden un 10% de les vendes, mentre que el diesel perd més d’un 20%.

Comentaris