La Top Management Meeting actualitza la fotografia de tots els fronts oberts de la indústria

DESTACAT
8/3/22
195
0

La Top Management Meeting del març ha servit per actualitzar la fotografia d'un sector que, en els últims mesos està gestionant diferents problemes sobrevinguts que afecten la indústria.

Les dades comentades durant la reunió han revelat que el mercat espanyol ha incrementat les vendes de vehicles amb un tímid 1%, lluny del 8,5% registrat a Alemanya però que canvia la tendència de dos dels principals mercats europeus com Itàlia i França que han registrat una caiguda de vendes entre el 18% i el 20%. Malgrat el creixement de l'1% a les vendes de cotxes a Espanya, aquesta dada representa menys de 48.000 vehicles, la segona dada més baixa en un mes de gener en els últims 22 anys.

Les previsions de vendes d'aquest 2022 es situen per sobre dels 10 milions de cotxes.

El cotxe elèctric ha representat durant el 2021 gairebé una de cada cinc vendes de vehicles nous. L'interès del mercat per aquest tipus de vehicle sembla que no va acompanyat d'una bona xarxa de punts de recàrrega públics, ja que si entre el 2017 i el 2021 les vendes de cotxes elèctrics s'ha multiplicat per 10, el número de punts de recàrrega públics només s'ha multiplicat per 2,5.

Després de comentar algunes de les dades del sector, s'ha parlat de les aturades dels OEM. Una situació que es repeteix des de fa alguns mesos com a conseqüència dels problemes de subministrament de materials i que provoca que la majoria d'empreses proveïdores no puguin fer planificacions més enllà de poques setmanes.

El PERTE, els Fons FEAG i el nou gestor del CFPA també han estat temes de debat durant la Top Management Meeting ja que les empreses han demanat informació sobre les darreres novetats, així com les conseqüències cap a la indústria de la invasió russa sobre Ucraïna.

Comentaris