Comissions

El CIAC treballa per augmentar la competitivitat del sector de l'automoció mitjançant la realització de projectes d’èxit. El nexe entre l’estructura del CIAC i els socis del clúster són les comissions que consten d’equips de treball formats per les diferents empreses sòcies, les quals poden treballar conjuntament CREANT, INNOVANT, ORGANITZANT, COMPETINT i PRODUINT. En aquest àmbit, les comissions tenen la finalitat d’encapçalar projectes per tal d'arribar a ser més forts, més productius i capdavanters tant individualment com conjuntament dins del sector.

A continuació pots veure les 7 comissions de treball que tenim al CIAC, acompanyades d'una breu descripció. Utilitza l'apartat de "Comentari" per indicar-nos quina o quines podrien ser del teu interès per tal de mantenir-te informat de convocatòries de reunions, noves idees i projectes en marxa.

Competitivitat Industrial
La comissió de competitivitat persegueix construir models de negoci més àgils i més eficients, per tal de situar la indústria de l'automoció catalana com un referent al món i la primera de la regió sud d'Europa. Per fer-ho, es desenvolupen projectes amb l'objectiu de millorar els costos de producció dels socis i col·laboradors, impulsar la internacionalització de les PIME i captar inversions.
New Business & MaaS
La comissió d'e-mobility pretén millorar la sostenibilitat a través de projectes de col·laboració per la quàdruple hèlix (empresa, universitats/centres tecnològics, administració i usuari final) i aportant beneficis a la mobilitat tant per a l'usuari final com per al transport. En aquest sentit, engloba les lí­nies de treball consistents en els camps de vehicle elèctric, vehicle autònom i la connectivitat.
Innovació de Producte
Project Financing
Formació & Talent
Aquesta comissió pretén vetllar per la formació especí­fica que la indústria de l'automoció requereix i que sovint les empreses del sector no troben amb facilitat. En aquest sentit, la comissió de formació es compromet amb la cobertura d'aquestes necessitats englobades des de la formació professional i universitària fins a la dels executius de les empreses del sector de l'automoció.
Supply Chain
Des de la comissió de logística, es pretén enfortir la posició de les infraestructures de trànsit catalanes (terrestres, aèries i marítimes) i ser un model a seguir en optimització de costos, eficiència, solucions tecnològiques (TIC) i solucions mediambientals. El sector logístic ha de ser un dinamitzador estratègic en la competitivitat de l?automoció de Catalunya.
SOSTENIBILITAT
Aquesta comissió pretén incorporar la sostenibilitat com a eix estratègic de negoci i per fomentar el creixement, la rendibilitat, l'eficiència energètica i la contribució social en el sector català de l'automoció. A través de la col·laboració i la cooperació entre els diferents associats del clúster, es vol crear un valor afegit en els eixos principals de la sostenibilitat: mediambiental, social i econòmic.