Qui som?

El Clúster de la Indústria d'Automoció de Catalunya (CIAC) és una associació sense ànim de lucre, oberta a les empreses vinculades al sector de l'automoció amb seu a Catalunya i que tinguin activitat d'R+D+I. El clúster no té dotació econòmica pública i es finança mitjançant les aportacions de les empreses associades.

Des del moment de la seva constitució i fins a l'actualitat, més de 190 empreses vinculades al sector s'han adherit al clúster. Aquest conjunt d'empreses factura una xifra superior als 20.000 milions d'euros i dona ocupació a més de 40.000 persones.


ObjectiuEl principal objectiu del CIAC és impulsar la competitivitat de la indústria de l'automòbil, considerada com a motor essencial de l'economia catalana. Amb aquest propòsit, s'ha elaborat un pla estratègic amb objectius definits a curt, mitjà i llarg termini, assegurant així el desenvolupament en el nou marc industrial global.

El CIAC esdevé un actor clau en aquesta tasca, centrant els seus esforços a promoure projectes que contribueixin a generar ocupació i situar la indústria de l'automoció catalana en una posició destacada a escala mundial. Amb la representació de prop de 500 empreses vinculades directa o indirectament amb l'automoció a Catalunya, el clúster busca consolidar-se com a veu i suport efectiu del sector.