La norma Euro7, al centre de les discussions del CIAC

DESTACAT
10/10/23
216
0
  • El CIAC comença a publicar articles d'opinió de temàtiques rellevants.

En una reunió de gran importància, el Clúster de la Indústria de l'Automoció de Catalunya (CIAC) es va reunir a Madrid amb l'eurodiputada espanyola Susana Solís per abordar qüestions crucials relacionades amb la norma Euro7.

Aquesta reunió va representar una oportunitat única per al CIAC de connectar amb una influent representant del Parlament Europeu i d'obtenir una visió més clara sobre l'evolució de la normativa Euro7 i les noves iniciatives previstes per als anys 2024, 2025, 2026 i 2027.

La norma Euro7 s'ha convertit en una qüestió de màxima importància al Parlament Europeu, generant divisions entre diferents grups polítics. Durant la trobada es van debatre diversos temes rellevants, com el Reglament sobre emissions de CO2 per a vehicles pesants i l'objectiu de posar fi als vehicles de combustió abans del 2035. També es va explorar la creació d'un Fons de Transició Justa per a les regions automobilístiques i el concepte del Fons STEP (Strategic Technology European Platforms) com a alternativa al Fons de Sobirania.

Després d'aquestes discussions, es va realitzar un debat i una breu enquesta per avaluar l'impacte de l'entrada en vigor de la norma Euro7. La meitat dels socis enquestats va expressar la seva opinió que aquesta implementació no tindrà un impacte significatiu en els seus productes.

La NIS2 afectarà les grans i mitjanes empreses

Un altre punt destacat que es va abordar en aquesta sessió del TOP Management Meetings va ser la discussió sobre la implementació de la Directiva NIS2 (seguretat cibernètica), que afectarà les empreses de mida mitjana i les grans empreses. Encara es necessita una avaluació més detallada per determinar com aquesta normativa impactarà en les organitzacions, incloent-hi la possible designació d'un responsable de ciberseguretat a les empreses. El CIAC i l'Institut Nacional de Ciberseguretat (INCIBE) oferiran suport als seus socis per garantir el compliment d'aquesta regulació.

Possibilitats del PERTE III al 2024

Pel que fa al PERTE III, s'està considerant la possibilitat de la seva implementació el 2024, amb un enfocament en el finançament en lloc de les subvencions, la qual cosa representa un canvi significatiu en la política de suport del sector.

El CIAC anuncia que farà articles d'opinió a partir d'ara

El CIAC anuncia la seva intenció de començar a publicar articles d'opinió de manera regular. Amb aquesta iniciativa, el CIAC busca destacar la seva opinió sobre les temàtiques d'alta rellevància en el sector. El primer d'aquests articles, titulat "L'economia global s'alentirà durant aquest 2023", estarà disponible a la pàgina web i les xarxes socials del clúster.

Actes del CIAC:

Comentaris