Més de 1.200 persones, a la 3ªedició de l'Automotive Talent Show del CIAC

DESTACAT
27/10/23
428
0
  • Un esdeveniment que té l'objectiu d'establir lligams entre les principals empreses del món del motor i els estudiants, amb el repte d'encarar la major transformació que viu el sector i que depèn en bona part de la recerca de talent
  • Els coneixements sobre robòtica, automatització, digitalització i ciberseguretat són les habilitats més demandades per la indústria a l'hora de cercar talent i fer contractacions

27 d'octubre de 2023.

El Circuit de Barcelona-Catalunya s'ha convertit aquest divendres en el centre de l'automoció catalana a la tercera edició de l'Automotive Talent Show, organitzat pel CIAC, amb més de 1.200 persones, una xifra rècord de públic i d'empreses assistents. Més de 700 estudiants d'enginyeria s'han apropat en la jornada d'avui a aquest punt de trobada entre el talent jove i les principals empreses del món de l'automoció, en un format presencial que complementa la Plataforma de Talent desenvolupada pel mateix Clúster.

Els assistents han pogut passejar pels stands de les principals empreses de la indústria a l'espai Automotive Hub - amb Bertrandt, BETWEEN Technology, Btech, FICOSA, FLEX-N-GATE, DOGA, Draxton, GEDIA, ILPEA, IMAN, KOSTAL, Marelli España, Meleghy Automotive, Relats Group, Applus IDIADA i Zanini - i descobrir els prototips dels equips de competició dels centres educatius, al Pit Lane, així com participar en les speed interviews amb professionals de recursos humans del sector. Convidats d'excepció com ALL1 (equip del Dakar), Sete Gibernau (ex-pilot de MotoGP), Carles Martínez (enginyer de Formúla 1), Belén García (pilot de F3), Christine GZ (pilot de rally), Ángel Gaitán, Toni Garcia i Raul Ubeda (enginyer Alpine F1), entre altres personatges del Motorsport ens han acompanyat en streaming a l'espai Motorfest conduït per Luis Rabanal. A més de tallers a càrrec de Grup Adecco, líder mundial en el sector dels Recursos Humans.

Pel que fa al discurs de benvinguda, el president del CIAC, Sergio Alcaraz, ha posat en valor la importància del talent: "El sector s'enfronta a una de les majors transformacions de la seva història. Amb un context incert, ara és més important que mai la recerca de talent en tota la cadena de valor. Un talent que va lligat a tres eixos fonamentals per a la futura mobilitat: Innovació, Transformació digital i Sostenibilitat". Alcaraz ha aprofitat també per recordar que el CIAC porta una dècada treballant per l'èxit del sector: "aquest any el CIAC celebra el seu desè aniversari: 10 anys ajudant les empreses a desenvolupar projectes i assentar les bases del futur que passen per una mobilitat sostenible i connectada".

Tanmateix, el Sergio Alcaraz ha aprofitat per agrair l'assistència del Sr. Marc Sanglàs, Secretari de Mobilitat i Infraestructures del Departament de Territori; el Sr. Juan José Torres López, director general del Servei Públic d'Ocupació de Catalunya; i de l'Oriol Alcoba, Director General d'Indústria.

Pel Sr. Sanglàs, "la celebració de l'Automotive Talent Show és un esdeveniment molt important per al país perquè posa en valor la indústria de l'automòbil, una indústria important per a la nostra economia i en constant innovació, també perquè treballa per a retenir talent jove i això vol dir assentar les bases d'una societat preparada i competitiva.

Per la seva banda, el Sr. Torres López ha volgut deixar clar que "Hem d'anar de la mà del sector, escoltar les seves necessitats i les de les persones en situació d'atur. Només amb aquest treball conjunt podrem orientar i formar al nou talent en el sector de l'automoció i la mobilitat per cobrir els llocs de treball actuals. La formació, en tots els seus àmbits, ha de conèixer la demanda del mercat de treball i adaptar-se a les necessitats de cada moment i de cada territori. Per això dels del SOC apostem per programes com la Formació Professional Dual, dirigit especialment a les persones més joves, i afavoreix que les empreses identifiquin el nou talent, potenciant la seva inserció laboral".

L'Automotive Talent Show representa un punt de trobada molt necessari entre la indústria de l'automoció catalana i l'excepcional talent jove del país. En paraules del Sr. Alcoba "Catalunya és un país industrial, vol continuar sent-ho, i per a fer-ho necessita un sector de l'automoció altament competitiu, que traccioni no només la indústria, sinó també l'economia. Per tal que aquest sector sigui competitiu és essencial el seu talent, especialment en un moment de profunda transformació cap a un model més sostenible i digital."

A més d'establir relacions, la jornada d'avui ha servit per parlar de tendències i reptes de futur a les tertúlies "Desafiaments i Oportunitats: Atraient i Retenint el Talent a la Indústria d'automoció", amb ADECCO i DOGA; "Talent i Transformació: Els Pilars de l'Automoció a Catalunya", de la mà de Bertrandt i Flex N Gate; i "El Motor del Futur: Com introduir-se al sector de l'automoció", amb FICOSA i Meleghy.

El futur del món del motor

L'Automotive Talent Show ha donat les claus del que seran les professions del futur més proper així com de les habilitats més demandades per les empreses del món del motor que veuen en la recerca de talent la clau de la seva supervivència i l'èxit de la indústria.

Robòtica i Automatització, Digitalització i Ciberseguretat, les habilitats més demandades per les empreses d'automoció

De fet, i segons un estudi realitzat pel CIAC amb la participació dels seus socis, els coneixements sobre robòtica i automatització, ciberseguretat per a vehicles i la digitalització de la fabricació són els més demandats per les principals empreses de la indústria de l'automoció a l'hora de cercar talent i contractar personal.

Una de les tasques claus del CIAC és impulsar el talent a través de diferents projectes i plataformes que permetin obtenir una radiografia dels gaps de coneixement al sector i poder-ho vincular als diferents perfils professionals existents, així com tenir informació suficient per prendre decisions sobre l'oferta formativa que cal impulsar. L'Automotive Talent Show és una eina més dins d'aquesta xarxa de projectes que desenvolupa el Clúster y que treballen per ajudar el sector a establir les bases del futur que passen per una mobilitat sostenible i connectada on Catalunya i el seu talent han de tenir un paper de lideratge.


Comentaris