"Col·laboració i Innovació: El Compromís amb la Descarbonització Industrial i la Ciberseguretat"

DESTACAT
14/11/23
95
0
  • "Els sectors clau de la indústria en el punt de mira de la descarbonització i la creixent competitivitat"
  • "CIAC respon a la Directiva NIS2: Full de Ruta conjunt amb el Ministeri per garantir la ciberseguretat en les empreses d'automoció"

El passat desembre de 2022, el Consell de Ministres va donar llum verda al Projecte Estratègic per a la Recuperació i Transformació Econòmica (PERTE) per la descarbonització de la indústria manufacturera, amb una inversió d'11.600 milions d'euros i una contribució pública de 3.100 milions. Aquesta iniciativa té com a objectiu principal reduir les emissions de CO2 en 13 milions de tones anuals i augmentar la competitivitat del sector en un 10%, així com crear 8.000 ocupacions entre els anys 2023 i 2026.

Els beneficiaris d'aquest PERTE inclouen sectors clau com la ceràmica, ciment i indústria química. El projecte aborda la descarbonització, l'eficiència energètica i la incorporació d'energies renovables per millorar la seguretat energètica. Simultàniament, es presenta un règim de concessió no competitiva per a projectes tractors, amb una dotació de 499.800.000 d'euros en subvencions i 500.000.000 d'euros en préstecs.

El CIAC treballa en un full de ruta amb el ministeri

D'altra banda, el Clúster de la Indústria d'Automoció de Catalunya (CIAC) està col·laborant estretament amb el ministeri en la creació d'un full de ruta per abordar temes rellevants com ciberexercicis, diagnòstic i conscienciació, en resposta a la recent Directiva NIS2 sobre ciberseguretat. Les empreses amb més de 50 treballadors o més de 10 milions d'euros de facturació hauran de complir amb aquesta normativa, i el CIAC i l'Institut Nacional de Ciberseguretat (INCIBE) ofereixen suport per garantir la conformitat.

Més presència en els mitjans amb els articles d'opinió

Per mantenir una presència destacada en els mitjans, el CIAC publica mensualment articles d'opinió, destacant temes rellevants del sector, com el recent article titulat "L'enfocament tradicional de contractar talent a través d'intermediaris ha demostrat ser costós i sovint ineficaç". Aquest article estarà disponible a les xarxes socials i a la web del clúster.

Els socis preveuen un tancament d'any igual a les seves previsions

Els socis del CIAC preveuen un tancament d'any alineat amb les seves previsions, segons una enquesta realitzada en l'última TOP Management Meetings, que també indica que les expectatives per al 2024 són semblants a les del 2023.

Actes del CIAC:

  • Jornada utilització de tecnologia 4.0 en RRHH. Dimecres 22 de novembre, 10h a 12h a C/ de Muntaner, 239, 5ª planta, 08021 Barcelona.
  • Jornada de Mobilitat de tancament d'any 2023. Dijous 30 de novembre, 10h a 11h a Martorell.

Comentaris