"L'enfocament tradicional de contractació de talent ha demostrat ser costós i sovint ineficaç", Sergio Alcaraz, President del CIAC

DESTACAT
22/11/23
3.495
0
  • En un món en constant evolució, les empreses es troben amb reptes cada vegada més desafiants a l'hora de trobar el talent jove adequat per impulsar el seu creixement. En la indústria de l'automoció, aquest repte és encara més urgent, donat el constant avanç de la tecnologia i les demandes canviant dels consumidors. Una de les claus resideix en connectar, de manera directa, el talent dels recent graduats amb les empreses.

El talent jove és, sense cap mena de dubte, la clau de l'èxit en la indústria de l'automoció. Des dels enginyers i dissenyadors fins als experts en intel·ligència artificial i sostenibilitat, cada rol és essencial per al desenvolupament i la innovació de vehicles que compleixin amb els estàndards de qualitat i eficiència que demanda el mercat actual. Per tant, la cerca d'aquests professionals és una prioritat constant per a les empreses del sector.

L'enfocament tradicional en la contractació de talent ha demostrat ser costós i sovint poc eficaç. És cert que la tecnologia ha obert el camí cap a una nova era en la cerca de talent. Plataformes en línia, xarxes socials i eines de reclutament innovadores han revolucionat el procés de selecció, però no sempre amb els resultats desitjats.

La realitat és que la comunicació més directa i eficient entre empreses i candidats és difícil de trobar i sol perdre's en camins secundaris. La competitivitat en el mercat laboral s'ha intensificat tant que la recerca de talent s'ha convertit en un art en si mateix. Per això és tan important la connexió real entre l'enginyer que sent una necessitat al seu departament i el talent jove i emergent que demana una oportunitat per desenvolupar les seves capacitats.

D'aquesta filosofia neix l'Automotive Talent Show, un esdeveniment organitzat pel Clúster de la Indústria de l'Automoció de Catalunya, que aquest any ha arribat a la seva tercera edició, batent tots els rècords de participació, tant d'estudiants com d'empreses interessades a conèixer en només unes hores múltiples candidats que els ajudin a cobrir aquests buits de coneixement i s'adaptin a les noves demandes del sector.

El repte està a cobrir llocs de treball en un sector on la tecnologia va a una velocitat vertiginosa

Som conscients que un dels principals reptes de les empreses és la contractació de nous perfils en aquest món canviant, on fa uns anys era inversemblant parlar d'automatització, robòtica o intel·ligència artificial. Avui són el present i el futur i hem de treballar per cobrir aquestes ofertes en un sector on la tecnologia passa davant dels nostres ulls a una velocitat vertiginosa.

Connectar directament amb el talent té diversos avantatges per a les empreses. En primer lloc, redueix els costos associats amb tercers, la qual cosa pot ser especialment beneficiós per a les petites empreses i startups amb pressupostos limitats. A més, permet una major transparència en el procés de selecció, la qual cosa contribueix a una millor comprensió de les habilitats i la cultura dels candidats. Per als candidats, la connexió directa amb les empreses també ofereix avantatges significatius. Elimina barreres innecessàries i permet als cercadors de feina mostrar les seves habilitats i personalitat de manera més autèntica.

En les indústries on la tecnologia mana, la cerca de talent genera una competència ferotge

És cert que en el sector de l'automoció, com en altres sectors on la tecnologia mana, l'alta demanda de professionals altament especialitzats en tecnologies emergents, com la conducció autònoma, l'electrificació i la mobilitat sostenible, ha generat una competència ferotge en la cerca de talent.

Per això hem d'eliminar les barreres que ens impedeixen veure el talent i abraçar aquest canvi. Adaptar-nos i evolucionar com ho fa el mercat i buscar entorns que ens ofereixin oportunitats de comunicació directa per atreure i retenir els millors talents que ens garanteixin un futur d'èxit.

Comentaris