Darrera TOP Management Meetings del CIAC: Repàs del 2023

DESTACAT
12/12/23
930
0
  • "El CIAC agraeix la participació activa als TOP Management Meetings del 2023"
  • "El CIAC conversa sobre l'Euro7, el reglament d'emissions de CO2 i els Fons STEP, posant de manifest les direccions estratègiques que es plantegen per garantir el futur sostenible"

En la darrera TOP Management Meetings de l'any, el Clúster de la Indústria d'Automoció de Catalunya (CIAC) va abordar temes crucials i va fer un repàs detallat dels seus projectes durant el 2023.

Innovació a la comunicació interna amb la creació d'un grup de whatsApp per a socis

Un dels moments destacats va ser la proposició del CIAC de crear un Grup de WhatsApp exclusiu pels socis amb l'objectiu de facilitar un intercanvi fluid de notícies rellevants del sector, fomentant la col·laboració entre els membres del clúster de manera bidireccional o unidireccional.

Reunió amb l'eurodiputada Susana Solís

Fa uns dies, el CIAC es va reunir per segona vegada amb l'eurodiputada espanyola Susana Solís. Aquesta sessió va abordar tres temes clau:

  • 1. Tramitació de l'Euro7: La proposta de Solís, aprovada el 9 de novembre, destaca per la seva flexibilització en termes i condicions de prova per adaptar-se a la situació actual. La Comissió Europea ajusta la seva posició a causa de l'estancament de les vendes de vehicles elèctrics a Europa.
  • 2. Reglament d'Emissions de CO2: Espanya segueix la preferència per vehicles elèctrics i l'ús de l'hidrogen com a opció, amb una meta agressiva de reducció del 45% de les emissions en vehicles pesants per al 2030. Les propostes addicionals de la Comissió Europea plantegen reptes i consideracions.
  • 3. Fons STEP: Les discussions se centren en la flexibilització dels Fons Estructurals, FEDER i Next Generation mitjançant el mecanisme STEP, amb l'objectiu de mantenir les inversions empresarials a Europa. La posició de França planteja incerteses sobre l'evolució d'aquest mecanisme.

Altres puntualitzacions importants

En el marc del Fòrum d'Excel·lència de Clústers d'Automoció, la tercera edició del 2023 ha incorporat aspectes de sostenibilitat com a part integral de les bones pràctiques. Amb un total de 19 sessions ja realitzades i una participació d'un centenar d'assistents a les sessions.

També destaca l'èxit de l'aliança ECOMOB, que celebra l'aprovació de la seva segona fase. Aquesta aliança consolida la col·laboració entre diversos clústers d'automoció nacionals, incloent-hi CEAGA, CAAR, AEI Rioja, AVIA, Facyl i CIAC.

A més, es va informar sobre l'Assemblea General Ordinària 2023, programada per al 19 de desembre, que abordarà qüestions administratives, presentarà el balanç, les projeccions i els pressupostos. En aquest context, també es va abordar el Pla Estratègic del CIAC per al període 2025-2028, amb una crida a la participació activa dels socis en els pròxims workshops per definir els plans estratègics del clúster.

Comentaris