Primera TOP Management Meetings del 2024

DESTACAT
9/1/24
608
0
  • "Noves Formes de Comunicació: Grup de WhatsApp per les Notícies del Sector"
  • "El CIAC comença amb força el 2024 amb les visites creuades"

El CIAC va iniciar el 2024 amb la seva TOP Management Meeting realitzant un resum de l'any 2023 i abordant qüestions determinants per definir el camí a seguir en aquest nou any.

Desafiaments energètics i financers

En la reunió, el CIAC va abordar la situació preocupant de la indústria espanyola, que va enfrontar en 2023 el desafiament dels alts preus energètics, pagant el doble que la seva homòloga francesa. Aquest augment, principalment atribuïble a taxes i càrrecs, havia contribuït a una disminució del 33% en la demanda industrial en els últims tres anys. Les empreses espanyoles, malgrat la preferència pels contractes competitius, s'havien vist obligades a reduir la producció. S'havia subratllat la necessitat d'explorar solucions, incloent-hi la possible implementació de contractes a llarg termini.

Nou Grup de WhatsApp: Notícies del Sector

El mes passat, va sorgir la proposta de crear un Grup de WhatsApp exclusiu per als socis del CIAC per compartir notícies del sector. En la reunió, el CIAC va proporcionar als assistents el codi QR i l'enllaç per unir-se al grup, establint així un espai dedicat per a l'intercanvi immediat de notícies rellevants dins la comunitat.

Visites Creuades com a motor de coneixement

Un punt fort del CIAC en el 2024 és la continuïtat de les Visites Creuades. Aquestes jornades, que es van reprendre en 2023, ofereixen als socis una oportunitat exclusiva per explorar de prop empreses destacades del sector. La primera de l'any 2024 es realitzarà a les instal·lacions de MMM (Manufactura Moderna de Metales) a Molins de Rei, destacant-se com una experiència enriquidora per als socis assistents.

Altres destacats del clúster

La reunió també va remarcar la participació del CIAC en el Projecte SCAIRA, una iniciativa amb la participació de 13 entitats de Portugal, França i Espanya. Aquest projecte se centra en el desenvolupament d'un programa destinat a la creació i acceleració d'empreses emergents en zones rurals, amb l'objectiu de facilitar la transició verda en els sectors de l'aeroespacial i l'automoció.

A més, es va informar sobre els Informes Mensuals del Mercat Energètic promoguts per Compres 58, que ofereixen una anàlisi detallada sobre els mercats d'electricitat i gas, incloent-hi els preus actuals i futurs, així com les seves causes. Aquesta iniciativa busca proporcionar als socis del CIAC una visió més completa del context energètic actual.

El Clúster també ha establert una col·laboració amb el Pacte Mundial de les Nacions Unides, oferint informes i butlletins mensuals. L'objectiu d'aquest projecte és generar un moviment internacional d'empreses sostenibles per contribuir a la creació d'un món més sostenible. A través d'aquesta col·laboració, el CIAC busca unir empreses amb altres actors compromesos amb el desenvolupament sostenible, com governs, societat civil i les Nacions Unides.

Pròximes Jornades del CIAC:

  • Visita Creuada a MMM: Dimecres 17 de gener, 9:30h a 12:30h a les instal·lacions de MMM a Molins de Rei.
  • Jornada eBenefits Solutions: Dimarts 23 de gener, 10h a 12h. Av. Diagonal, 575, Les Corts, 08029 Barcelona. Clica aquí per a inscriure't!.

Comentaris