MOVEM: Avançant cap a la Mobilitat Sostenible i Connectada a Catalunya

DESTACAT
5/6/24
390
0
  • Després de l'acte fundacional de MOVEM, el passat mes de desembre, ahir ens vàrem reunir els membres del Patronat que en formem part. La que és la major aliança d'Europa pel que fa al nombre d'empreses representades, va néixer amb l'objectiu d'accelerar la transició cap a una mobilitat sostenible i connectada a Catalunya

Estem molt contents de veure com la creació de grups de treball i el desenvolupament de projectes col·laboratius, així com la formació i la recerca de línies de finançament, ja són una realitat.

De fet, destaquem l'èxit de projectes sorgits des de MOVEM com el desenvolupament d'un nou sistema fabricat amb tecnologies additives per produir hidrogen a partir de la piròlisi de gas natural; l'ús de drons en la indústria de l'automoció per aplicacions com la inspecció de vehicles i components, la supervisió de línies de producció i la logística dins de les fàbriques; o un projecte Europeu per introduir una plataforma digital moderna dissenyada per satisfer les necessitats d'una gestió eficient del transport públic urbà, que acceleri la transició cap a una mobilitat urbana sostenible i imiti els costos d'operar sistemes de transport públic.

Tots ells s'han desenvolupat amb la plataforma de projectes col·laborativa, creada pel CIAC, a la que tenen accés les més de 1.400 empreses sòcies dels membres del Patronat i que els permet treballar en projectes col·laboratius, organitzar-se en consorcis, formar part de reptes, resoldre necessitats i trobar línies de finançament.

MOVEM va estar creada per 9 socis entre els quals hi ha els principals clústers del sector de la mobilitat a Catalunya: el Clúster de la Indústria d'Automoció de Catalunya (CIAC), In-move (Rail Grup), el Light Mobility Cluster, el Clúster Digital, el Clúster de l'Energia Eficient de Catalunya (CEEC), el Clúster de Materials Avançats de Catalunya (Clúster MAV), així com altres entitats com Vall de l'Hidrogen Catalunya i l'Associació de municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU). A més, MOVEM neix amb el suport de la Generalitat de Catalunya que compta amb dues cadires dins el Patronat.

Durant aquests mesos, els membres del Patronat s'han encarregat amb èxit d'explicar tot el potencial de MOVEM pel sector de la mobilitat amb l'objectiu que totes les empreses associades puguin extreure el màxim profit. Així ho farà a la seva convenció el Light Mobility Cluster o el CIAC al seu esdeveniment anual, el Míting d'Auto, on els assistents trobaran un espai per conèixer la fundació.

Un treball de mesos també per part dels gerents de MOVEM que ja s'han reunit en diverses ocasions en Consell Executiu. Unes trobades que ja han comptat amb l'assistència de l'Administració catalana, a través del gerent de l'oficina OPTIMA.

Comentaris