L'Automotive Talent Show revalida l'èxit durant la 4a edició convertint-se en l'epicentre del talent jove
- Un esdeveniment, que per primer any s'ha obert al públic nacional i, que té l'objectiu d'establir lligams entre les principals empreses del món del motor i els estudiants
- L'ATS ha donat l'oportunitat als joves estudiants d'entrevistar-se amb els departaments de RRHH de les principals empreses del sector
- Feu clic aquí per veure les fotos de l'ATS24!
25 d'octubre de 2024
El Circuit de Barcelona-Catalunya s'ha convertit, un any més, en el centre de l'automoció catalana a la quarta edició de l'Automotive Talent Show, organitzat pel CIAC. Més de 1.200 persones, entre empreses i estudiants, s'han apropat en la jornada d'avui a aquest punt de trobada entre el talent jove i les principals empreses del món de l'automoció, en un format presencial que complementa la Plataforma de Talent desenvolupada pel mateix Clúster.
Després de l'èxit d'edicions anteriors, enguany l'ATS s'ha obert a la participació del públic nacional, un fet que demostra la rellevància d'aquest tipus d'esdeveniments per a la indústria.
Les Speed Interviews, el primer pas per entrar al món laboral
Els departaments de Recursos Humans d'empreses tan rellevants com ADECCO, Bertrandt, FLEX-N-GATE, BETWEEN, Btech, DOGA, EBRO, Frigicoll, Condals Foundry, GEDIA, IMAN, ITW Automotive, Meleghy Automotive, Technica Engineering i Zanini, han oferit als joves l'opció de deixar el seu currículum i participar en les speed interviews, a l'Speed Zone Arena. Una experiència única que només es pot viure a l'ATS i que representa el primer pas per accedir al món laboral dins de la indústria. L'èxit ha estat aclaparador amb més de 60 estudiants que hi han pogut participar.
A més, els assistents han pogut passejar pels stands de les principals empreses de la indústria a l'espai Automotive Hub i descobrir els prototips dels equips de competició dels centres educatius, al Pit Lane, així com parlar amb personalitats del món del motor com el pilot Guillem Pujeu, l'influencer Jordi Coll o la subcampiona del món de trial, Berta Abellán, entre d'altres.
El públic assistent ha tingut també l'oportunitat de competir en simuladors de Fórmula 1 i experimentar l'adrenalina d'estar en una carrera professional; participar en la competició contrarellotge del canvi de roda, visualitzar documentals al Cinema Hall, així com escoltar els principals actors la indústria de l'automoció.
La cirereta del pastís ha estat l'entrega dels premis CIAC TALENT AWARDS on s'han incorporat dues noves categories: Ciberseguretat i Nacional -, amb premis de fins a 7.000 euros i on la participació d'aquesta edició ha duplicat la de l'any passat, amb 160 candidatures d'arreu de l'estat.
La innovació i l'adopció de noves tecnologies exigeix una millora constat
Pel que fa al discurs de benvinguda, el president del CIAC, Sergio Alcaraz, ha posat en valor la importància del talent: "El sector s'enfronta a una de les majors transformacions de la seva història. Per tant, la capacitat d'adaptació és clau per mantenir-se al capdavant, i per això la preparació i l'especialització dels professionals són essencials. En un entorn que exigeix innovació contínua i l'adopció de noves tecnologies, la millora constant és indispensable per fer front als reptes del mercat i garantir la sostenibilitat i l'èxit a llarg termini de les empreses del sector."
Alcaraz ha aprofitat també per recordar la importància d'aquest tipus d'esdeveniments que són "el lloc per descobrir, inspirar i donar suport als joves professionals que, amb la seva passió i habilitats, són l'ànima de la innovació. Des del CIAC, estem compromesos a impulsar i canalitzar aquest talent, sabent que el seu èxit és l'èxit de tota la indústria".
Tanmateix, el President del CIAC ha agraït l'assistència del Director general del Servei Públic d'Ocupació de Catalunya, Juan José Torres López, el Director General d'Indústria, Oriol Alcoba i el Secretari de Formació Professional, Francesc Roca.
A més d'establir relacions, la jornada d'avui ha servit per parlar de tendències i reptes de futur a les tertúlies "Buscant Talent: El repte de trobar i ser trobat", amb ADECCO i estudiants d'enginyeria; "Les empreses automotrius haurien de prioritzar les habilitats tècniques o les habilitats toves en els joves talents?", de la mà de GEDIA i DOGA; i "Quins són els beneficis que ofereixen les empreses d'automoció als seus empleats?", amb FLEX-N-GATE i BERTRANDT.
El futur del món del motor
L'Automotive Talent Show ha donat les claus del que seran les professions del futur més proper així com de les habilitats més demandades per les empreses del món del motor que veuen en la recerca de talent la clau de la seva supervivència i l'èxit de la indústria.
Una de les tasques claus del CIAC és impulsar el talent a través de diferents projectes i plataformes que permetin obtenir una radiografia dels gaps de coneixement al sector i poder-ho vincular als diferents perfils professionals existents, així com tenir informació suficient per prendre decisions sobre l'oferta formativa que cal impulsar. L'Automotive Talent Show és una eina més dins d'aquesta xarxa de projectes que desenvolupa el Clúster i que treballen per ajudar el sector a establir les bases del futur que passen per una mobilitat sostenible i connectada on Catalunya i el seu talent han de tenir un paper de lideratge.
PATROCINADORS:
PARTNERS:
MEDIA PARTNER: