Josep Maria Vall: “Les empreses s’han d’adaptar a les demandes dels nous treballadors”

DESTACAT
12/11/19
136
0

Novembre 2019. El president del Clúster de la Indústria d’Automoció de Catalunya, Josep Maria Vall, va defensar durant la presentació de la II Jornada de Recursos Humans, organitzada per l’entitat, que el futur de les empreses passa per focalitzar-se en els treballadors. De fet, va deixar molt clar durant la benvinguda que “les empreses s’han d’adaptar a les demandes dels nous treballadors, ja que volen formar part d’un lloc que els agradi, que puguin compaginar vida laboral i personal, bon ambient, flexibilitat, etc.”.

Posteriorment va destacar que cada vegada estan quedant més enrere “les persones que exerceixen de caps per ser substituïdes per persones que exerceixen de líders”.

Després de la intervenció inicial, i durant tot el matí, diferents especialistes en RRHH van passar per l’auditori del Centre de Formació Professional d’Automoció per explicar com estan canviant els processos de selecció i les noves demandes dels treballadors que van més enllà d’un salari, el que es coneix com a salari emocional.

En aquesta mateixa línia, els especialistes també van destacar que les empreses han d’invertir en dos aspectes molt importants per a la seva supervivència: crear una marca atractiva com a empresa contractant (employer branding) i invertir per captar el talent i retenir-lo.

Per aquest motiu algunes d’elles ha començat a desenvolupar programes propis per captar el talent i incorporar-lo a l’empresa, com SEAT i Catenon i el seu Talent Experience Project que ja està desenvolupant la segona fase i que van presentar aquest cas d’èxit durant la jornada.

NOVA EINA PER CAPTAR EL TALENT DELS GRAUS D’ENGINYERIA D’AUTOMOCIÓ

A la jornada el CIAC també va presentar una nova usabilitat de la seva plataforma que busca salvar la distància entre l’empresa i el món universitari, en aquest cas, els graus d’enginyeria d’automoció que va impulsar el mateix clúster amb les universitats de Vic i la UPC.

Els alumnes dels graus d’enginyeria d’automoció podran publicar un perfil a la intranet del CIAC. Amb aquest pas, tindran accés a participar molt més estretament del dia a dia del sector. En primer lloc, podran aportar solucions als reptes reals que plantegen les empreses a la intranet, i que molts d’ells es converteixen en projectes finançats pel CIAC. Els alumnes també podran assistir a les reunions que facin les empreses relacionades amb una de les temàtiques del seu interès. D’aquesta manera poden veure situacions reals del sector. Finalment, des de la plataforma es plantejaran reptes als alumnes inscrits perquè aportin solucions.

Amb totes aquestes accions, els alumnes estan molt més a prop de les empreses de la indústria de l’automoció ja que veuen el seu dia a dia. Per la seva banda, les marques podran veure, a banda del CV de l’alumne, quins interessos tenen, a quines reunions han assistit i quines solucions han aportat als reptes. Això permetrà que les empreses tinguin molta més informació dels alumnes.

La II Jornada de Recursos Humans organitzada pel CIAC va acabar amb una taula rodona amb tots els especialistes responent les preguntes que es van plantejar via online pels assistents.

Més informació: link

Comentaris