El sector de l’automoció a Catalunya segueix en marxa

DESTACAT
20/3/20
283
0

Barcelona. 20 de març de 2020. Des del Clúster de la Indústria d’Automoció de Catalunya valorem l’esforç que han fet, i han de fer, els governs català i espanyol per permetre reduir el cop que suposa la pandèmia que estem patint. Unes mesures que s’hauran d’actualitzar i millorar en els propers dies per donar una cobertura real a tot el sector.

Per tant, volem remarcar la importància que tenen tant el govern català com el govern espanyol a l’hora de minimitzar el cop el màxim possible i de reactivar i impulsar la indústria del sector automobilístic en el moment que les autoritats decretin la fi d’aquesta situació. Hem de pensar en com aguantar el cop i també en com superar-ho ja que el màxim desig que tenim, i segurament és compartit amb tota la societat, és recuperar la normalitat el més aviat possible. Encoratgem a les administracions públiques a ser valentes.

Per altra banda, volem deixar clar que, a dia d’avui, hi ha una part important de la indústria del sector, sobretot Tier 1 i Tier 2, que segueix amb la seva activitat. Una activitat que s’ha vist modificada per poder complir amb les mesures de prevenció i seguretat sanitàries per evitar contagis del Covid-19 dictades pels governs.

És per aquest motiu que, en uns dies, farem públics els resultats d’una enquesta que ens permetran tenir una fotografia més acurada de la situació del sector.

Al Clúster de la Indústria d’Automoció de Catalunya estem en un moment de màxima activitat. Ara més que mai la comunicació i el diàleg amb les empreses és constant, així com amb l’administració. Tenim l’obligació de conèixer les necessitats del sector i fer de nexe per traslladar-les als governs. Així doncs, dijous vinent, el CIAC farà una reunió amb tots els socis on també hi serà present la Direcció General d’Indústria de la Generalitat per potenciar un diàleg clar i directe sobre la situació, les necessitats i treballar conjuntament en solucions tangibles.

A més, estem en contacte permanent amb la resta de clústers d’automoció de l’estat per treballar de manera coordinada pel bé del sector.

Com que l’automoció a Catalunya no s’ha aturat, nosaltres tampoc. Com a clúster seguim, entre altres, amb les reunions digitals perquè els projectes que hi ha en marxa segueixin progressant, així com amb les reunions de treball i la majoria de dinàmiques que tot l’equip del CIAC manté diàriament.

Tothom té la seva responsabilitat i la del sector és seguir sent un dels pilars econòmics de Catalunya amb més de 23.000 milions de facturació i una aportació al PIB de més del 10%.

Comentaris