Presentació del programa d'ajuts per al sector de l'automoció

DESTACAT
26/11/20
267
0

En aquesta sessió on-line descobriràs les dues noves línies d’ajuts per a la indústria de l’automoció, posades en marxa pel Departament d’Empresa i Coneixement, a través de la Direcció General d’Indústria i ACCIÓ.

Més enllà de la crisi de la covid-19, el sector de la mobilitat i l’automoció es troba en una situació de canvi i ha de fer front a grans desafiaments com per exemple el vehicle connectat amb el seu entorn. És per això que cal una actuació immediata de suport als agents que conformen la cadena de subministrament de l’automoció a Catalunya, per ajudar a fer front a les restriccions provocades per la pandèmia de la covid-19 i als reptes derivats de l’allau de noves tecnologies.

Aquesta iniciativa contempla subvencions directes que rebran més de 200 empreses de la indústria de l’automòbil a Catalunya per dur a terme inversions d’alt impacte i desenvolupar plans de transformació tecnològica i de negoci.

El programa d’incentius per a la reconversió del sector de l’automoció inclou dues línies d’ajuts:

Inversions d’alt impacte

Subvencions per realitzar inversions empresarials d’alt impacte per a empreses de la cadena de valor de la indústria de l’automoció.

La intensitat de l’ajut serà del 10% de la despesa subvencionable, amb un màxim d’un milió d’euros per projecte. Els projectes s’hauran d’executar fins al desembre de 2022 i es podran subvencionar les inversions destinades a:

  • Mantenir l’activitat productiva i l’ocupació directa de l’empresa a Catalunya,
  • Implementar millores en el procés productiu,
  • Incrementar la capacitat productiva i l’ocupació directa,
  • Atraure noves activitats de l’empresa a Catalunya o
  • Adequar i/o millorar les instal·lacions actuals en el cas de projectes de reindustrialització de plantes productives que hagin anunciat el cessament de la seva activitat.

Plans de transformació tecnològica i de negoci

Subvencions per realitzar processos de reflexió estratègica i desenvolupament de plans de transformació tecnològica i negoci per a empreses de la cadena de valor de la indústria de l’automoció.

La quantitat de la subvenció serà com a màxim de 15.000 euros per empresa per realitzar despeses d’assessorament extern que explorin noves oportunitats de negoci en la indústria de la mobilitat i desenvolupin el pla de negoci per materialitzar-lo.

No t’ho perdis!

Més informació: http://agenda.accio.gencat.cat/cercador/-/actes/2020/11/26/1225511/presentacio-de-la-nova-linia-d-ajuts-per-al-sector-de-l-automocio

Comentaris