Nou Màster Motorsport & e-Racing de la UVIC amb la implicació del CIAC i Clústermoto

DESTACAT
25/11/20
396
0

* Els dos clústers han participat en la validació del temari del Màster, així com en la recerca de professorat i pràctiques pels alumnes a Montmeló.

  • La iniciativa està sota el paraigua de la plataforma MotorsportCAT i QEV Technologies serà la responsable de portar-lo a terme.

25 de novembre de 2020. Aquest octubre la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya ofereix, per primera vegada, el nou Màster Motorsport & e-Racing que es fa a Montmeló i que acabarà el mes de novembre del 2021.

El Clúster de la Indústria d’Automoció de Catalunya (CIAC) i el Clústermoto s’han implicat en la posada en marxa d’aquesta nova formació especialitzada. Les dues entitats s’han encarregat de validar el temari perquè estigui adaptat al màxim a l’actualitat i al futur del Motorsport. També han participat en la recerca i selecció del claustre de professors, així com de les 150 hores de pràctiques que els alumnes faran durant el Màster.

La formació, impulsada per MotorsportCAT, busca potenciar el pes específic de l’esport del motor a Catalunya. La plataforma compta dins el seu organigrama amb la participació de la Generalitat de Catalunya, el CIAC, el Clústermoto, el RACC, la Federació Catalana de Motociclisme, la Federació Catalana de l’Automobilisme i el Circuit de Barcelona-Catalunya, entre altres empreses i organitzacions.

Per altra banda, el responsable del dia a dia del Màster serà QEV Technologies, l’única escola de l’estat dedicada al Motorsport elèctric i que té una llarga experiència en la formació de nous valors.

Els alumnes que cursen el Màster, enginyers i titulats universitaris, assoliran coneixements profunds del procés d’enginyeria del vehicle, la recollida de dades avançades i la simulació, el disseny CAD/CAM/CAE aplicat al Motorsport, així com en les darreres tecnologies d’enginyeria a pista. A les 150 hores de pràctiques s’hi han d’afegir unes 400 hores de formació teòrica. També s’ha previst que els perfils que mostrin interès siguin els de mecànic o tècnics d’automoció. En aquest sentit la formació que s’ofereix és un Curs d’Especialització Universitària en Motorsport & e-Racing.

Josep Maria Vall, president del CIAC, s’ha mostrat “content per la posada en marxa d’un Màster especialitzat en Motorsport, un sector que combina motor i competició i en el que a Catalunya encara hi ha molt camí per recórrer. Professionals com els que sortiran d’aquest Màster ens ajudaran a situar el Motorsport com un sector estratègic i tecnològicament innovador al nostre territori”.

Comentaris