Segona sessió de les Top Management Meetings on s’han presentat els projectes tractors coordinats pel CIAC

DESTACAT
15/12/20
100
0

Aquest mes de desembre, el Clúster de la Indústria d’Automoció de Catalunya (CIAC) ha fet la segona edició de les reunions mensuals Top Management Meetings on els responsables de les diferents empreses debaten sobre el sector.

Tal i com va fer a la primera sessió, el president del CIAC, Josep Maria Vall, ha obert la reunió amb unes paraules als assistents i després s’han revisat algunes xifres del sector relacionades amb la producció i la matriculació de vehicles a diferents nivells com el català, l’espanyol, l’europeu i el mundial.

La previsió del 2021 es que incrementi la venda de vehicles lleugers a tots els mercats respecte el 2020. Una dada esperada pel sector, després de passar per diferents fases de confinament i caiguda de l’economia. Una venda que anirà alineada amb la producció d’aquests vehicles ja que entre el 2021 i el 2022 està previst un creixement als mercats europeu, xinès, japonès, coreà i de l’àsia del sud.

Respecte el mercat espanyol també hi ha previst un increment de producció de vehicles lleugers durant el 2021, però el 2022 i el 2023 la xifra anirà a la baixa. Una tendència que també viurà el mercat català.

La majoria de marques d’automoció no recuperaran els nivells de producció del 2018 fins el 2023, tot i que hi ha un gruix important que no hauran arribat a aquelles xifres. Tesla és l’única marca que té un creixement sostingut en els propers anys, això sí, amb una producció molt inferior a la resta de marques. De la mateixa manera, també ho fa Toyota, que després de la caiguda global del 2020, s’anirà recuperant i entre 2022 i 2023 superarà la producció del 2018.

Unes dades a nivell mundial que també es repliquen quan mirem el mercat europeu. Totes les marques queden per sota dels nivells de producció del 2018 excepte Tesla, Audi, Dacia i Opel.

A Espanya, només Volkswagen recupera i supera els nivells de producció del 2018 i, en general, s’observa un estancament i caiguda general del mercat, amb pujades i baixes en funció de la marca i l’any.

Per tancar la reunió, el CIAC ha presentat els projectes tractors que ha fet arribar a la Generalitat de Catalunya per captar inversió europea dels Fons de Reconstrucció de la UE. Finalment, els assistents han tingut torn de precs i preguntes sobre les dades presentades, així com noves aportacions de cara a les següents reunions de les Top Management Meetings.

Comentaris