Bona arrencada de l'any 2021 amb un increment generalitzat de producció en el sector

DESTACAT
20/1/21
339
0

“Hi ha una bona percepció d’aquest primer trimestre del 2021, amb una producció superior a la prevista”. Així s’han expressat diferents empreses a la tercera reunió Top Management Meetings que cada mes convoca el Clúster de la Indústria d’Automoció (CIAC) per debatre i compartir dades sobre el sector amb els màxims responsables de les empreses associades.

Malgrat la bona perspectiva del Q1 del 2021, les empreses també han expressat les seves incerteses respecte el segon trimestre, ja que les comandes es concentren en aquests primers tres mesos de l’any. Per altra banda, també hi ha temor de com evolucionarà la problemàtica de la logística de les plantes asiàtiques cap a la resta del món, ja que els preus dels contenidors s’ha multiplicat de manera desorbitada. Com a exemple, si el preu era d’uns 1.500 dòlars per contenidor, ara s’arriben a demanar fins a 12.000 dòlars.

A tot això cal sumar-hi un problema molt important de semiconductors per a la construcció de xips. Davant la falta de material hi ha plantes que han anunciat afectacions com Seat a Barcelona i Fort a València, Alemanya i Estats Units. Per la seva banda, Chrysler EUA també s’ha vist afectada per la manca de semiconductors.

En relació al COVID-19, a la reunió es va comentar que dins el sector hi està havent pocs casos positius com a conseqüència de les mesures de seguretat que s'apliquen com fomentar el teletreball, els controls de temperatura i protocols de prevenció com l'ús dels equips de protecció individual.

Finalment també es va posar damunt la taula el projecte d'avaluació del Roadmap 4.0, un dels projectes tractors que s'han presentat pels fons Next Generation EU, i que té com a objectiu detectar l'estat de digitalització en què es troben envers el sector de l'automoció.

Comentaris