Els semiconductors i el transport Asia-Europa centren part del debat del Top Management Meetings

DESTACAT
9/2/21
281
0

Els problemes d’aprovisionament de semiconductors, element imprescindible per crear xips, i del transport entre Asia i Europa han estat dos dels punts que s’han debatut durant la quarta reunió Top Managements Meetings que organitza el Clúster de la Indústria d’Automoció de Catalunya (CIAC).

La falta de semiconductors a la indústria es va començar a notar després del confinament quan els proveïdors no donaven sortida a les demandes del sector de l’automoció perquè s’havien dirigit cap a altres sectors. Això ha provocat que diferentes empreses a tot el món hagin hagut de fer petites parades de producció.

Per altra banda, un dels problemes amb què també s’ha trobat la indústria els últims mesos és el transport entre Asia i Europa. El preu per portar els materials s’ha multiplicat, i en alguns casos ha arribat a ser un 1.100% superior respecte al què s’ha pagat durant el 2020. Per aquest motiu, el CIAC ha creat un grup de treball per buscar solucions respecte al preu o alternatives de transport. Durant la sessió han explicat els progressos que s’estan aconseguint.

També s’ha comentat en quin punt es troben els projectes tractors presentats al programa Next Generation EU on una de les propostes estrella és la creació d’una indústria al voltant de la pila de combustible amb el disseny, fabricació i comercialització d’un producte fet a Catalunya.

S’ha aprofitat l’avinentesa per explicar els projectes d’economia circular al sector de l’automoció, el de l’optimització de la gestió energètica i la posada en marxa d’un estudi retributiu a la indústria.

Durant la trobada també s’ha generat un debat al voltant de la normativa que apliquen alguns països i que obliga a l’ús de les mascaretes FFP2 dins les fàbriques. Per acabar s’ha posat damunt la taula l’homologació dels plans de formació a les empreses. La quarta trobada Top Management Meetings ha estat conduïda pel President, Josep Maria Vall, i el Clúster Manager, Josep Nadal.

Comentaris