El Top Management d’abril es focalitza en les ajudes AEI i les projeccions del 2021

DESTACAT
13/4/21
306
0

Les ajudes a les Agrupacions Empresarials Innovadores que enguany té, sobre el paper, dues convocatòries reforçades pels Fons de Reconstrucció procedents d’Europa ha estat un dels temes de debat del Top Management Meeting d’aquest mes d’abril. El Clúster Manager del CIAC, Josep Nadal, va anunciar a les 40 empreses participants a la reunió que a la primera convocatòria de les AEI s’hi han presentat 11 projectes que podran optar a una dotació màxima al voltant dels 300.000 euros.

Al Top Management es van presentar els 5 grups en què s’han recollit els projectes:

  • Interclusters.
  • Gadgets 4.0.
  • Plataformes 4.0.
  • Digital twin.
  • Operari 4.0.

Projeccions per 2021
Una gran part de la sessió va servir perquè les empreses compartissin quines són les seves projeccions per aquest 2021. La fotografia canvia en funció de l’empresa, però una part important de les marques estan recuperant, i fins i tot superant, els nivells de producció previstos per aquests primers mesos de l’any.

No obstant, totes elles es miren el futur amb molta prudència perquè hi ha diferents aspectes que tenen molt compte com, per exemple, l’encariment de les matèries primes, la manca de semiconductors per construir xips o bé els elevats preus del transport d’Àsia cap Europa.

Les dades globals dels diferents mercats, que també es revisen a cada reunió, mostren una recuperació respecte el 2020, però en cap cas s’arriba a nivells de producció o venda anteriors a la pandèmia. Hi ha algunes projeccions que fins i tot preveuen cert estancament del mercat espanyol en els propers anys.

Comentaris