Sensació d’incertesa al sector davant massa interrogants

DESTACAT
7/6/21
368
0

El Top Management Meeting (TMM) del juny ha servit per deixar clar que l’automoció viu un moment d’incertesa generalitzat com a conseqüència de diferents situacions que fa mesos que afecten el sector o de les que espera resposta:

  • Increment de preus de les matèries primes.
  • Aturades dels OEM’s.
  • Crisi del semiconductors.
  • Resolució de les ajudes europees.

Les dades que es van presentar a la Top Management Meeting són preocupants ja que el 2021, el ferro i el coure han multiplicat el seu preu un 25% mentre que altres matèries primes ho han fet per sobre del 80%. Aquesta tendència alcista dels preus de mercat afecta directament un 10% del cost del vehicle actual.

Dels debats que es van generar durant la TMM queda clar que el sector té ganes de recuperar la normalitat i no lluitar amb tants fronts oberts enmig d’una transformació cap al vehicle elèctric. Per part del CIAC es va actualitzar la informació que es té, de moment, respecte els PERTES que han de fer possible l’arribada de part dels Fons Europeus de Reconstrucció. Sobre les aturades dels OEM’s, es va decidir posar en marxa un grup de WhatsApp bidireccional per informar-se sobre les aturades que els fabricants vagin anunciant.

També cal destacar que la posada en marxa del nou govern de la Generalitat va ser un dels temes comentats durant la TMM, moment que el CIAC va aprofitar per explicar els contactes que ja ha fet amb els nous responsables del govern per mantenir una reunió el més aviat possible i reobrir tots els canals de comunicació possibles per una bona entesa entre l’administració pública i la indústria de l’automoció.

La benvinguda a la reunió la va fer el president del Clúster de la Indústria d’Automoció, Josep Maria Vall.

Comentaris