El sector està preocupat per les aturades dels OEM’s i el preu de l’energia

DESTACAT
14/10/21
353
0

La sessió de la TOP Management Meeting d’octubre ha deixat clar que el sector ha de batallar amb diferents problemes externs que compliquen, i molt, la recuperació de la indústria de l’automoció catalana.

Dos d’aquests van convertir-se en el centre de debat de la jornada celebrada el dijous 14 d’octubre: les aturades dels fabricants i el preu de l’energia. Respecte el primer, alguns proveïdors van demanar més informació per part dels fabricants per poder millorar les planificacions i no rebre l’avís d’anul·lacions de comandes en el darrer moment. Algunes de les empreses assistents van dir que no poden fer previsions més enllà de set dies.

El debat sobre l’increment exponencial dels costos de l’energia va permetre conèixer casos d’empreses proveïdores que han vist com les energètiques els han cancel·lat els contractes de manera unilateral o bé han hagut de canviar l’estructura de torns per adaptar-se a horaris amb el preu de l’energia més baix.

A més d’aquests casos, totes les empreses van coincidir que l’increment accelerat del preu de l’energia se’ls està menjant el marge de benefici que tenen.

La jornada, que va comptar amb la presència d’una quarantena de directors i presidents d’empreses del sector, també va servir per presentar alguns projectes i recordar-los que el 19 de novembre es farà l’Automotive Talent Show al Circuit de Barcelona-Catalunya.

Comentaris