Vuit clústers d’automoció posa en marxa el projecte “Fòrum d’Excel·lència 4.0”

DESTACAT
19/10/21
692
0

Aquest mes d’octubre s’ha celebrat la segona sessió del “Fòrum d’Excel·lència 4.0” en el que estan implicats el Clúster de la Indústria d’Automoció de Catalunya (CIAC) i set clúster més, amb l’objectiu de compartir coneixement.

Els clústers implicats són:

? AEI Rioja. Agrupación Empresarial Innovadora del sector de Automoción de La Rioja.
? AVIA. Asociación Valenciana de la Industria de la Automoción.
? CAAR. Asociación Clúster de Automoción de Aragón.
? CEAGA. Fundación Clúster de Empresas de Automoción de Galicia.
? FACYL. Foro de Automoción de Castilla y León.
? ACAN. Asociación Clúster de Automoción de Navarra.
? GIRA. Grupo de Iniciativas Regionales de Automoción.
? CIAC. Clúster de la Indústria d’Automoció de Catalunya.

L’objectiu és compartir el procés de transformació de diferents empreses associades als clústers per potenciar la transferència de coneixement i evaluar el naixement de projectes tractors transversals a tota la indústria i territoris.

A finals de setembre es va fer la primera sessió d’aquest projecte amb el protagonisme pel Clúster de Castella i Lleó, la factoria d’IVECO a Valladolid qui va explicar el túnel de visió artificial per assegurar la qualitat de les carrosseries, i SKF a Tudela qui va explicar el procés d’automatització completa que s’ha implementat a la seva fàbrica.

La jornada la va tancar el Jordi Llinares, subdirector general de Digitalització de la Indústria i Entorns Col·laboratius del Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme.

El procés de selecció dels casos d’èxit empresarials ha estat global entre tots els clústers, a través de la creació d’una comissió mixta que va començar a funcionar el mes d’abril i que respost a una sèrie de criteris com:

? Replicabilitat dels projectes.
? Repte tecnològic.
? Excel·lència.
? Interès de les empreses.
? Proposta diferenciadora amb la resta de casos seleccionats.

Això significa que 16 empreses, tot i que no es descarta ampliar la xifra, han estat les seleccionades per la comissió mixta per formar part del projecte i compartir el coneixement obtingut en la seva millora de processos.

Després de la selecció dels casos d’èxit, les presentacions es faran cada tres setmanes a partir del setembre, per tant, acabarà al mes de maig del 2022 i posteriorment es presentarà un informe de resultats.

Comentaris