El CIAC gestionarà part dels 2,8 M€ dels Fons FEAG

DESTACAT
24/1/22
322
0
  • Els diners van destinats a ajudar 450 persones acomiadades d'empreses proveïdores després de l'anunci del tancament de Nissan.
  • Els objectius que es busquen són la millora de capacitats, l'obertura a nous sectors econòmics per trobar feina i la creació de noves empreses del sector.

El Clúster de la Indústria d'Automoció de Catalunya gestionarà part dels 2,8 milions d'euros provinents del Fons FEAG de la Unió Europea. "Uns diners que hem perseguit i lluitat perquè arribessin a Catalunya desde fa molts mesos, de fet, des del juny del 2020 quan vam començar a treballar amb la Generalitat per fer-ho possible. Des del primer minut ens hem implicat un 200% i seguirà així fins que acabi el projecte. Ara ja tenim el vist-i-plau de la Unió Europea i, per tant, quasi 500 persones d?una desena
d'empreses proveïdores que van perdre la feina després de l'anunci del tancament de la fàbrica de Nissan, s'aprofitaran d'aquest programa", ha destacat Josep Maria Vall, president del CIAC.

Els Fons FEAG es gestionaran a través del Clúster amb un triple acord entre la indústria, la Generalitat i els agents socials, com els sindicats. L'objectiu que es busca és oferir una triple possibilitat a aquestes persones acomiadades.

En primer lloc millorar les seves capacitats i habilitats per buscar un nou lloc de feina en una posició superior a la que tenien.

En segon lloc és millorar i adaptar les noves capacitats a altres sectors econòmics que puguin oferir noves opcions.

En tercer i últim lloc és acompanyar i facilitar la creació de noves empreses dins el sector de l'automoció. En aquest sentit, està previst que es pugui ajudar amb 5.000? a la seva posada en marxa i disposar d?un assessorament que faciliti la creació d'aquestes empreses.

Per acabar, Josep Maria Vall ha dit que "per part del Clúster, serem els responsables de la formació especialitzada en el sector, de la part d?emprenedoria i la detecció de necessitats i la creació dels itineraris formatius".

Comentaris