La crisi dels xips millora i el sector remunta durant l’inici del 2022

DESTACAT
8/2/22
341
0

El sector comença a veure llum al final del túnel. Els números que tenen les empreses damunt la taula els indiquen que la fotografia és millor que la dels mesos de gener i febrer del 2021. Aquest és un dels missatges que les empreses han comentat durant la darrera Top Management Meeting.

La crisi dels microxips sembla que frena la seva corba negativa i comença a remuntar, ja que les empreses presents a la reunió van destacar que la situació no és la mateixa que ara fa un any. Per altra banda, respecte el PERTE, moltes empreses proveïdores han descartat participar-hi perquè consideren que l'accés als Fons de Reconstrucció Europeus és molt restrictiu i optaran per altres ajudes.

A la reunió també es van plantejar dues temàtiques que ara mateix comencem a preocupar a les empreses. La primera de totes és la fuga de talent cap a altres sectors que ofereixen més estabilitat que el sector de l'automoció. I, en segon lloc, moltes d'elles es pregunten si el mercat podrà absorbir tota la producció quan el sector recuperi la normalitat.

Finalment, es va comentar que s'haurà de fer un seguiment a la Reforma Laboral, en especial a l'apartat de flexibilitat laboral que ha permès la supervivència del sector durant la pandèmia.

Comentaris