Les empreses del sector aguanten els entrebancs externs

DESTACAT
14/6/22
332
0

Les empreses preveuen acabar el 2022 per sota de les previsions inicials. El bon inici de l'any, on la majoria d'empreses proveïdores van acabar amb xifres superiors a les previstes, ha estat un miratge ja que el segon trimestre de l'any ha fet caure en picat les bones xifres recollides en els primers mesos.

Aquest ha estat una de les principals afirmacions que s'han escoltat durant la Top Management Meeting d'aquest juny. De fet, la benvinguda del president del CIAC, Josep Maria Vall, ha estat un auguri del que vindria després quan ha destacat que "costa trobar algun punt positiu enmig de la situació que estem patint", tot i que ha remarcat la perseverança de la industria "en aquests moments tant difícils".

Posteriorment i amb el gerent del CIAC, Josep Nadal, com a coordinador de la trobada, s'han repassat les dades del sector que com a titular ràpid, mostren unes xifres globals negatives en els quatre principals mercats europeus.

Durant el torn de paraula de les empreses, totes han coincidit en què les previsions de facturació estan per sota del previst, malgrat les bones perspectives que hi va haver durant el primer trimestre de l'any. De fet, les empreses han dit que estaran entre un 10%-15% per sota d'uns números que ja, de per si, són baixos i que gràcies a mercats com l'asiàtic o el nordamericà poden resistir la caiguda del mercat europeu.

Algunes d'elles han destacat que hi ha molta diferència entre les previsions de producció que els passen els clients i el volum final, una distància que en alguns moments supera el 20% entre la planificació i l'encàrrec final.

Finalment i per tancar la Top Management Meeting s'ha parlat del Míting d'Auto, de la nova edició del programa AEI que es torna a posar en marxa amb un increment de pressupost gràcies a les ajudes europees. També s'ha recordat que hi ha una nova edició del Fòrum d'Excel·lència 4.0 i que l'Estudi Retributiu s'ha presentat aquest mes de manera interna.

Comentaris