L'increment de preus i la caiguda de les previsions, elements de debat a la Top Management Meeting de juliol

DESTACAT
12/7/22
266
0

Darrera Top Management Meeting abans del descans d'estiu on la fotografia del sector s'ha mantingut més o menys igual que l'anterior. Es manté l'increment dels costos amb l'elevat preu de l'energia i el de les matèries primeres. A més, a aquest còctel s'hi ha de sumar la diferència entre les previsions i les xifres reals finals.

Les dades mostren, entre maig i juny del 2022, una caiguda del 13,7% de vendes de vehicles nous en comparació amb el mateix període de l'any passat. Respecte als quatre grans mercats europeus, Itàlia baixa un 24,3%, França un 16,9%, Espanya un 11,5% i Alemanya un 9,3%.

La Unió Europea ha vist com durant el mes de maig les matriculacions han tornat a caure per desè més consecutiu fins a les 791.546, el que representa un descens de l'11,2%.

La vaga de transports ha estat un altre dels temes que s'han posat damunt la taula. La visió general és que s'està pendent de com evolucioni la situació per valorar les conseqüències que pugui tenir sobre la indústria de l'automoció.

A la part final de la Top Management Meeting s'han presentat diferents accions lideradas pel CIAC com el RoadMap 4.0, un projecte subvencionat per les AEI, que té per objectiu crear un pla estratègic de digitalització per a les empreses. Seguidament s'ha recordat que hi ha en marxa workshops d'Innovació de Producte amb jornades al mes de setembre i al novembre. Respecte les ajudes AEI, la segona convocatòria tanca termini el 26 de juliol i s'ha aprofitat la Top Management Meeting per presentar la Formació per a Tutors d'Empresa FP Dual que farà una segona sessió informativa el 28 de juliol. Per tancar, s'ha compartit i visionat el vídeo-resum del Míting d'Auto del passat 22 de juny.

Comentaris