L'automoció catalana potencia la digitalització per millorar l’eficiència

DESTACAT
3/8/22
489
0
  • Es desenvolupen dos projectes amb Vehicles de Guiat Automàtic i premses industrials per millorar l'eficiència en els processos de fabricació en el sector.

  • Entre els dos projectes hi han participat CT Solutions, Movvo, SMP, Meleghy, Aubay, Improva, Innovae i el CIAC. Les ajudes AEI del Ministeri volen potenciar els projectes innovadors al sector industrial.

Barcelona, 3 d'agost de 2022. L'automoció catalana incorpora noves eines digitals per millorar l'eficiència a les línies de producció com són els Vehicles de Guiat Automàtic i el control digital en premses industrials. Els dos projectes tenen un cost superior als 400.000 euros i han estat subvencionats en un 50% gràcies a les ajudes destinades a les Agrupacions Empresarials Innovadores (AEI).

CT Solutions, Movvo, SMP i CIAC han participat en el projecte de Vehicles de Guiat Automàtic amb l'objectiu de comprovar la millora de l'eficiència a l'hora de substituir els contenidors de càrrega petita (KLT) de manera automatitzada. D'aquesta manera, els operaris eviten substituir els KLT buits per altres de plens i es focalitzen en la cadena de muntatge, ja que l'actualització d'aquests contenidors són responsabilitat dels Vehicles de Guiat Automàtic.

Per altra banda, Meleghy, Aubay, Improva, Innovae i el CIAC són les empreses participants del projecte SMED 4.0 per fer més eficient el canvi de protocols en les premses industrials del sector. L'objectiu és que les premses puguin estampar sèries de diferents peces i el canvi de sèrie sigui ràpid. Per aquest motiu s'utilitza la metodologia SMED 4.0 (Single-Minute Exchange of Die) i eines digitals per guiar l'operari per fer el canvi de protocol de peces a la premsa el més eficient possible i una reducció important d'errors.

Els resultats dels dos projectes es presentaran a les empreses el proper 11 d'agost.

Comentaris