El CIAC se suma a la campanya #apoyamoslosODS promoguda pel Pacte Mundial de l'ONU

DESTACAT
21/9/22
360
1

L'objectiu de la campanya #apoyamoslosODS és actuar com a altaveu per a aconseguir un efecte multiplicador i que es conegui i treballi l'Agenda 2030.
La gestió corporativa basada en els ODS crea noves oportunitats de negoci, millora la relació amb els grups d'interès i promou la innovació.

Amb la intenció de reforçar públicament el valor del seu compromís i sensibilitzar als seus grups d'interès, CIAC s'uneix a la campanya #apoyamoslosODS llançada per Pacte Mundial de l'ONU Espanya, iniciativa a la qual pertany, per a treballar en la difusió d'aquests Objectius de les Nacions Unides. L'objectiu és actuar, des del seu propi compromís amb els ODS, com a altaveu i aconseguir un efecte multiplicador perquè es coneguin i treballin a través de materials de comunicació que es difondran en els seus canals.
El 9 d'agost del 2021 es va adherir a UN Global Compact, la major iniciativa mundial en sostenibilitat empresarial. Des de l'aprovació de l'Agenda 2030 en 2015, a més de la seva aposta per impulsar els Deu Principis, ha treballat a alinear la seva gestió corporativa amb els ODS, on troba noves oportunitats de negoci, millora la relació amb els seus grups d'interès i promou la innovació.

En aquest sentit, el CIAC ha establert una sèrie de compromisos i bones pràctiques alineades amb la seva estratègia. Entre aquestes, destaquen, en primer lloc, el compromís a respectar els Deu Principis universalment acceptats a les àrees de Drets Humans, normes laborals, medi ambient i lluita contra la corrupció. El segon és adoptar mesures de suport dels 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

El nostre president va declarar "Per construir un món millor forma part del nostre ADN en el moment que una de les tasques principals que fa el Clúster és promoure i desenvolupar projectes per millorar la seguretat dels treballadors del sector, així com la implementació d'eines per millorar-ne l'aprenentatge, entre molts altres".
Amb aquesta mena d'accions, el Pacte Mundial de l'ONU Espanya i les seves organitzacions membres, busquen contribuir a l'Agenda 2030 i els seus 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible, labor que, en aquests moments de crisis i incertesa, es configura com la fórmula per a crear el futur sostenible que el món necessita.

Impulsant la contribució de les empreses al desenvolupament sostenible

Fa ja set anys que l'Assemblea General de Nacions Unides va aprovar l'Agenda 2030 amb els seus 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), per unanimitat dels 193 Estats participants, entre ells Espanya. "No deixar a ningú enrere" és l'eix de l'acord. Els ODS proposen acabar amb la pobresa i la fam, reduir les desigualtats i abordar reptes urgents com el canvi climàtic.

Per a aconseguir tan ambiciosa Agenda es va acordar la necessària participació de tots: els governs, les empreses, la societat civil i els ciutadans de tot el món. La seva força prové del caràcter universal de l'acord i de l'ambició de les seves 169 metes. Aconseguir-les requereix un esforç sense precedents, per part de tots els sectors de la societat; i les empreses tenen un paper molt important que exercir en aquest propòsit. Aconseguir els ODS exigeix combinar l'embranzida del sector públic, de les empreses, dels inversors i de la societat civil.
Estem vivint una era sense precedents marcada per grans desafiaments globals com la crisi climàtica, la pandèmia de COVID-19 i l'augment del nombre de conflictes a nivell mundial. Aquesta situació crítica, està posant en perill els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible.
Ara més que mai, és important mobilitzar-nos i actuar a favor del desenvolupament sostenible per a continuar impactant positivament en les persones i el planeta.

Comentaris

Marc Sospedra Osó 20/10/22
Com a estudiant i jove interessat en el sector de la automoció trobo que es important adoptar un posicionament actiu i eficaç davant dels ODS i introduirlos en el sector apostant per la millora de la societat i el estat actual mundial.
Per això, crec que seria positiu realitzar mesures com impossar a les industries del sector la reutilització de tot aquells residus possibles o disminuir la quantitat de residus que es generen, d’aquesta manera promoure una producció i consum responsable (ODS n12). També crec que es necessari promoure la professionalitzacio de més dones en aquest sector, crear campanyes i xerrades que captin l’atenció de totes aquelles dones que creuen que no poden encaixar en el sector degut a la visió creada per una societat masclista (ODS n10).
I crec que la acció més important a prendre i aplicar, es la reducció de la petjada de carboni. Es completament necessari contribuir a la millora del mon en el que vivim, i considero que podriem desde el nostre sector emprendre mesures eficients cuidant els processos de producció i promovent propostes completament netes i evitant la tendencia de per exemple cotxes i vehicles electrics que acaben generant impactes semblants als convencionals, es a dir, considero que s’han de fer examens exhaustius a les cadenes de producció, pero tambe als productes que es generen.