El sector es replanteja objectius per adaptar-se a la situació econòmica

DESTACAT
13/9/22
196
0

Setembre 2022.

L' automoció ha demostrat en moltes ocasions que té una capacitat d'daptació superior a altres sectors. La Top Management Meeting de setembre ha servit per tornar a demostrar aquesta fortalesa ja que la majoria d'empreses tenen clar que la recuperació queda molt lluny i ara batallen per consolidar les xifres actuals del sector, molt per sota de les dades prepandèmia.

El dibuix fet a l'inici de la sessió pel president del CIAC, Josep Maria Vall, no ha variat gaire en les darreres reunions ja que es van acumulant els reptes i obstacles:

Inflació.
Desabastiment de materials i microxips.
Augment del preu de l'energia.
Caiguda de les vendes.

Davant aquesta situació canviant, ha tornat a demanar que es revisin les relacions contractuals dels clients per adaptar-les a la situació actual.

En el moment de repassar les dades del sector en els diferents escenaris (mundial, europeu i espanyol), s'ha confirmat, un altre mes, la caiguda de les vendes de vehicles. Tot i que sembla que ha preocupat la reducció de nous llançaments dels fabricants, on alguns, després d'anunciar 4 o 5 nous models, els ha acabat reduïnt a dos.

La intervenció d'algunes empreses ha servit per confirmar o matisar la fotografia, ja que un petit grup pot mantenir més o menys les previsions de vendes.

On sí s'ha sorprès alguna empresa és amb les dificultats per contractar personal qualificat per cobrir les vacants que deixen alguns treballadors per marxar a altres sectors. De fet, han dit que es troben amb plantilles que estan esgotades mentalment i que acaben perden la inversió que han fet en formar al personal.

També s'ha mostrat preocupació per possibles restriccions energètiques futures que bloquegin la capacitat productiva de les companyies. Per acabar, s'ha tornat a demanar que hi hagi més comunicació entre fabricants i proveïdors per adaptar-se a les seves peticions amb més marge que només unes hores.

Comentaris