Sergio Alcaraz, nou president del CIAC

DESTACAT
21/10/22
1.676
0

Alcaraz substitueix Josep Maria Vall al capdavant del Clúster de la Indústria d'Automoció de Catalunya pels propers cinc anys.

Mireia Arroyo (GESTAMP) i Núria Domínguez (SEAT) són les noves vicepresidentes del Clúster. Josep Maria Forcadell (FICOSA) és el nou secretari, Antoni García (DOGA) es manté com a tresorer, i els tres vocals són Carles Grasas (IDIADA), Pere Relats (RELATS) i Jordi Vera (SIEMENS).

El Clúster de la Indústria d'Automoció de Catalunya (CIAC) comença una nova etapa. Sergio Alcaraz substitueix Josep Maria Vall com a nou president de l'organització amb un mandat pels propers cinc anys.

Així ho ha ratificat l'assemblea extraordinària celebrada el divendres a Casa SEAT (Barcelona) i on el sector ha donat el seu suport a la candidatura que s'ha presentat i que ha encapçalat Sergio Alcaraz, qui ha deixat molt clar en el seu discurs que "s'ha de posar el focus en les persones i en el talent com ho demostra la Plataforma de Talent que és un reconeixement al CIAC i al país ja que uneix el món educatiu i empresarial".

Abans d'iniciar les seves paraules com a nou president del Clúster de la Indústria d'Automoció de Catalunya, Alcaraz ha demanat compartir l'escenari amb el seu antecessor per rebre una ovació per la feina feta els darrers cinc anys i per dirigir unes últimes paraules al públic assistent.

Vall ha agraït els elogis i ha expressat que "han estat cinc anys intensos de dedicació i treball. Uns cinc anys en els quals ha passat el que jo no he viscut en 43 anys de trajectòria professional com la pandèmia, el tancament de la planta de Nissan, les crisis en matèries primeres, els preus de les energies, de la logística, les parades dels fabricants, la guerra d'Ucraïna o la inflació".

En un moment molt emotiu, Vall ha agraït la feina de totes les persones i empreses implicades en el CIAC i ha deixat caure un sentit "us trobaré a faltar".

Després de l'abraçada entre Sergio Alcaraz i Josep Maria Vall, el nou president del CIAC ha dit que el Clúster "pot fer molt en el lideratge de servei, sempre que treballem junts com hem fet fins ara. El CIAC ha
d'ajudar les empreses a enfrontar-se en aquest entorn complex".

També ha destacat la importància de l'economia local quan ha afirmat que "necessitem iniciatives locals que tinguin impactes globals". Per acabar, s'ha mostrat molt contundent amb un "vull anar més enllà. Hem d'anar a Europa que és on es debaten les polítiques del sector, avançar-nos i fer lobby davant les administracions per defensar els interessos del sector".
Alcaraz ha tancat el seu discurs amb un "l'any 2023 el CIAC compleix 10 anys de vida i ho celebrarem".

Nova junta directiva del CIAC

Les vicepresidències estan ocupades, per primera vegada, per dues dones:

Mireia Arroyo (GESTAMP), anterior secretària general, i Núria Domínguez (SEAT) que ja ho havia estat a la junta anterior.

Les funcions vacants que deixa Arroyo, les ocuparà Josep Maria Forcadell (FICOSA) que deixarà de ser vocal i es convertirà en el nou secretari general del CIAC. La tresoreria continua a les mateixes mans, les de Toni Garcia (DOGA) i Carles Grasas (IDIADA), Jordi Vera (SIEMENS) i Pere Relats (RELATS) mantenen les tres vocalies que ja tenien a la junta anterior.

Clúster de la Indústria d'Automoció de Catalunya (CIAC)

Creat l'abril del 2013 com una plataforma de cohesió i cooperació entre les empreses de l'automoció catalana i amb un nucli constituent format per les empreses SEAT, NISSAN, GESTAMP, FICOSA i DOGA. És una associació sense ànim de lucre, oberta a les empreses vinculades al sector de l'automoció, que tinguin activitat d'R+D+I i que tinguin seu a Catalunya. El CIAC no té dotació econòmica pública i es finança amb les aportacions de les empreses associades.

Quasi 200 empreses formen part del Clúster de la Indústria d'Automoció de Catalunya amb una facturació total superior als 20.000 milions d'euros i que donen feina a més de 40.000 treballadors. L'objectiu és reforçar la competitivitat de la indústria de l'automòbil i mantenir-lo com un dels principals motors de l'economia catalana.

Entre les activitats principals del CIAC hi ha la posada en marxa de projectes que abarquen totes les línies que necessita la indústria. Des de la implementació de noves tecnologies com la realitat virtual, el blockchain o el Big Data, fins a la compartició d'experiències entre els socis per millorar la gestió empresarial. Fins avui s'han engegat amb èxit 495 projectes.

Comentaris