El Congrés Nacional de Clusters premia als clúster d'automoció pel Fòrum d'Excel·lència 4.0

DESTACAT
8/11/22
346
0

El Fòrum d'Excel·lència 4.0 va permetre el traspàs del coneixement entre diferents empreses del sector en reunions mensuals. D'aquestes sessions ha nascut el projecte ECOMOB que ha estat dotat amb una subvenció del Ministeri i de fons europeus.

El Congrés Nacional de Clústers s'ha celebrat a València en el marc del 5è Congrés Indústria Connectada.

10 de novembre de 2022

El Congrés Nacional de Clúster ha premiat als clústers d'automoció ACAN (Navarra), AEI La Rioja (La Rioja), AVIA, (Valencia), CAAR (Aragón), CEAGA (Galicia), CIAC (Catalunya), FACYL (Castilla y León) i GIRA (Cantabria) amb el premi al Millor Projecte Col·laboratiu Intercluster 2022 pel Fòrum d' Excel·lencia 4.0.

Aquest projecte s'ha desenvolupat al llarg del 2021 i 2022 amb una sèrie de sessions en les quals clústers i empreses del sector han compartit projectes d'excel·lència pel traspàs de coneixement dins de l'automoció. L'èxit i la valoració de les sessions en línia va ser tant positiu que avui en dia se continuen celebrant aquestes sessions, superant les 8 previstes a l'inici del projecte. De fet, ja s'han celebrat 12 sessions i s'estan preparant 4 més.

A més, del Fòrum d'Excel·lència 4.0 ha nascut un altre projecte, ECOMOB: Connecting Mobility Ecosystem, una plataforma d'innovació per compartir coneixement entre clústers i empreses. Aquesta plataforma ha rebut, de forma recent, una subvenció de quasi 200.000 euros provinents de les ajudes AEI (Agrupació Empresarial Innovadora) del Ministeri de la Indústria i que a la convocatòria de juliol tenia una dotació extraordinària de 40 milions d'euros gràcies als fons Next Generation.

El Congrés Nacional de Clústers s'ha celebrat a Valencia dins del 5è Congrés Indústria Connectada que ha comptat amb la presència de la Ministre d'Indústria, Reis Maroto, en el qual s'han celebrat diferents taules rodones i en el que també s'han entregat els Premis Nacionals d'Indústria.

Clúster de la Indústria d'Automoció de Catalunya (CIAC)

Creat l'abril de 2013 com una plataforma de cohesió i cooperació entre les empreses d'automoció catalana i amb un nucli constituent format per les empreses SEAT, NISSAN, GESTAMP, FICOSA i DOGA.

És una associació sense ànim de lucre, oberta a les empreses vinculades al sector de l'automoció, que tingui activitat de R+D+I i que tinguin seu a Catalunya. El CIAC no té dotació econòmica pública i es finança amb les aportacions de les empreses associades.

Quasi 200 empreses formen part del Clúster de la Indústria d'Automoció de Catalunya amb una facturació total superior als 20.000 milions d'euros i que donen feina a més de 40.000 treballadors. L'objectiu és reforçar la competitivitat de la indústria de l'automòbil i mantenir-ho com un dels principals motors de l'economia catalana.

Entre les activitats principals del CIAC hi ha la posada en marxa de projectes que abasten totes les línies que necessita la indústria. Des de la implementació de noves tecnologies com la realitat virtual, el blockchain o el Big Data, fins a la compartició d'experiències entre els socis per millorar la gestió empresarial. Fins avui s'han desenvolupat 498 projectes.

Comentaris