El sector demana ajudes directes com a França i Alemanya

DESTACAT
8/11/22
120
0

Penúltima Top Management Meeting de l'any i primera amb Sergio Alcaraz com a nou president del CIAC. Durant la jornada, les empreses proveïdores han demanat que l'administració pública activi ajudes directes al sector, de la mateixa manera que es fa a França o Alemanya, per combatre els alts preus de l'energia -electricitat i gas-, un dels elements que més desestabilitza el sector en aquests moments.

Alcaraz ha donat un missatge d'optimisme a les empreses "tot i que és una situació molt complicada ens recuperarem. I hem de mirar a mig i llarg termini per veure les oportunitats que ofereix el sector".

I la conjuntura és complicada amb una producció un 25% per sota de les dades prepandèmia, amb un problema de costos i inflació que afecta la demanda. De fet, Alcaraz ha estat molt clar, "hi ha una falta de competitivitat a Europa respecte altres mercats". No obstant, "a Catalunya i a Espanya hem de ser capaços d'atraure aquestes plataformes -vehicle elèctric- i atraure els grans components de la cadena de valor".

Malgrat que el PERTE no s'ha desenvolupat com el sector desitjava, les AEI sí que semblen unes ajudes que tenen molt bona rebuda entre les empreses. S'ha avançat que les previsions de l'administració pública és que el 2023 hi hagi una doble convocatòria igual que la del 2022, és a dir, una ordinària dotada amb 8 o 9 milions d'euros i una d'extraordinària que podria ser de gairebé 50 milions com el passat juliol. Com que les AEI són una via d'ajuda que funciona molt bé, sembla que des del Gobierno es planteja que a partir d'ara hi hagi el doble o el triple de diners a les convocatòries, és a dir, que es passi a tenir convocatòries d'entre 18 i 27 milions d'euros.

Per altra banda, s'ha tornat a constatar que les empreses segueixen sense poder complir els plans de negoci ja que les vendes estan per sota de les previsions inicials.

Comentaris