El CIAC recolza el nou esdeveniment professional dedicat a la màquina-eina i la indústria metal·lúrgica

DESTACAT
1/3/23
327
0

Del 18 al 20 d'abril, Advanced Machine Tools 2023 mostrarà les darreres innovacions en màquina-eina i la seva indústria auxiliar

La cimera reunirà més de 14.000 professionals procedents de la indústria de components de l'automoció, aeronàutica, ferroviària, construcció metàl·lica, electrodomèstics o energia, de tota la península

El metall torna a Barcelona de la mà d'un nou esdeveniment tecnològic dedicat a la màquina-eina: Advanced Machine Tools, que comptarà amb el Clúster de la Indústria d'Automoció de Catalunya (CIAC) com a Supporting Partner de l'esdeveniment. Del 18 al 20 d'abril, més de 180 firmes expositores presentaran les seves darreres innovacions en maquinària de tall, arrencada, deformació, soldadura, làser, perforació, fresat, estampació, premsa o poliment, entre moltes altres funcionalitats, i donaran a conèixer els instruments, eines, accessoris i components més nous que estan transformant la cadena de valor de la indústria manufacturera.

Així, Advanced Machine Tools neix amb l'objectiu d'impulsar la renovació dels equips de tot el sector de la màquina-eina per adaptar la manufactura espanyola a la conjuntura econòmica i tecnològica actual, a més de recolzar-la en el procés de millora de la productivitat. Igualment, amb aquest esdeveniment tecnològic, Barcelona recupera un saló referent a nivell nacional dedicat a la metal·lúrgia, indústria molt arrelada a tota la zona de llevant i que és un dels motors més competitius al nostre país.

En els darrers anys, el conjunt industrial espanyol ha patit l'impacte de la pandèmia i, més recentment, la crisi global de subministraments, a la qual cosa se li ha sumat el conflicte a Ucraïna, fets que han provocat que el sector s'hagi hagut d'adaptar a una realitat més incerta amb uns marges més ajustats. Advanced Machine Tools també vol ser l'escenari òptim on tots els fabricants puguin trobar les noves tecnologies que els permetin apostar per la relocalització i guanyar eficiència en els processos productius.

Albert Planas, director d'Advanced Machine Tools, destaca que "amb aquest nou esdeveniment mostrarem a totes les parts interessades de la indústria de la màquina-eina que l'aposta per la tecnologia, la sostenibilitat i la innovació és un requisit indispensable si es vol prosperar en el context econòmic i geopolític actual. Així, oferirem les solucions més avançades del sector, oportunitats de negoci i saber fer per transformar aquestes primeres fases de les cadenes de producció".

Un esdeveniment biennal amb més de 14.000 professionals que es posarà en marxa el 2023

Advanced Machine Tools, el punt de trobada per a més de 14.000 professionals de la península Ibèrica vinculats a la metal·lúrgia que proveirà de màquines-eina avançades i intel·ligents de gran precisió, se celebrarà de forma biennal els anys senars (2023, 2025, 2027...) per no coincidir amb la Biennal de Bilbao. D'aquesta manera, Barcelona s'endinsarà al circuit clàssic de fires de màquina-eina per complementar l'oferta nacional dedicada al sector del metall.

Una plataforma comercial i de negocis

Per analitzar les tendències sorgides recentment a l'àmbit de la màquina-eina i aprofundir en els reptes actuals a què s'han d'enfrontar els professionals de la manufactura, també s'organitzarà el Metall Industry 4.0 Congress 2023, on es compartiran en exclusiva els casos d'èxit i de transformació del sector del metall i la indústria auxiliar, gràcies a maquinària avançada i d'última generació.

Projectes d'automatització presentats per les mateixes indústries, nous corrents en fabricació intel·ligent, exemples de processos competitius, d'eficiència energètica, o de l'ús de tecnologies a les cadenes de producció per fer-les més eficients, seran algunes de les qüestions que es tractaran en tots dos auditoris en paral·lel que acolliran més de 50 hores de transferència tecnològica. Tots els membres del CIAC que vulguin presentar els casos d'èxit i idees inspiradores estan convidats a preparar les seves propostes. La recepció de candidatures s'obrirà a mitjans del pròxim mes d'octubre.

Comentaris