El CIAC col·labora un any més amb Advanced Factories per donar resposta a la indústria creixent de l'automatització i la robòtica

DESTACAT
18/4/23
646
0

La setena edició d'Advanced Factories tindrà lloc del 18 al 20 d'abril a Fira de Barcelona - Gran Via, simultàniament amb AMT - Advanced Machine Tools

Un any més, l'Industry 4.0 Congress convoca a líders industrials a presentar els casos d'èxit, estratègies i models de gestió més capdavanters per impulsar la competitivitat de la indústria

Advanced Factories, l'esdeveniment tecnològic referent al sud d'Europa per a professionals del sector industrial, celebrarà la nova edició del 18 al 20 d'abril de 2023 per primera vegada al recinte Fira de Barcelona - Gran Via. Més de 380 firmes expositores presentaran totes les innovacions i les darreres solucions vinculades a l'automatització industrial, la robòtica, la fabricació additiva, la visió artificial i totes tecnologies relacionades amb la Indústria 4.0 com la intel·ligència artificial, el bessó digital, l'analítica de dades, l'IoT, el cloud o la ciberseguretat, entre d'altres.

"Advanced Factories emprèn una nova dimensió per als professionals de la indústria espanyola amb la nova ubicació, que va d'acord amb la seva especialització en automatització industrial i robòtica, i per l'impuls que ha agafat a les darreres edicions. Reforcem així el nostre suport a tots els actors de la cadena de valor del sector industrial amb l'objectiu posat a millorar la seva productivitat amb l'automatització i la robotització de les seves plantes", destaca Albert Planas, director general d'Advanced Factories.

En el marc d'Advanced Factories 2023, l'Industry 4.0 Congress preveu reunir 380 experts industrials de sectors com l'automoció, aeronàutica, pharma, alimentació, electrònica, tèxtil o ferroviari, entre d'altres. Per això, ja ha obert la recepció de candidatures i tots els membres del CIAC estan convidats a enviar les seves propostes, idees i experiències en el camp de l'automatització i robòtica, analítica de dades, nous processos de fabricació, connectivitat i sistemes integrats de la producció. Especial importància tindran en aquesta pròxima edició d'Advanced Factories 2023 temes relacionats amb la simbiosi industrial com els Objectius de Desenvolupament Sostenible, talent digital, operari connectat o sistemes d'estandardització i normatives.

20.000 m² d'innovació per al sector industrial

Aquest any, i gràcies al canvi d'ubicació, Advanced Factories podrà donar resposta a la gran demanda d'empreses que cada any volien exposar amb un pavelló de 20.000 m² on més de 380 firmes expositores presentaran més de 700 innovacions en automatització industrial, robòtica, 3D Printing, VR/AR, bessó digital, Data, ciberseguretat, 5G, IIoT, cloud, machine learning, intel·ligència artificial, sistemes integrats de la producció, eficiència energètica, programari, ERP, MES, PLC i totes les tecnologies 4.0 associades al "digital manufacturing".

Advanced Machine Tools: el nou esdeveniment referent per al sector de la màquina-eina

La segona novetat que porta la setena edició d'Advanced Factories serà el naixement d'una nova fira dedicada a la indústria del metall i als fabricants i distribuïdors de màquina-eina: AMT - Advanced Machine Tools. Aquesta nova fira, que ocuparà un altre pavelló de Fira, se celebrarà de forma biennal els anys imparells (2023, 2025, 2027...) per no coincidir amb la Biennal de Bilbao, i serà el lloc de trobada per a tots els professionals de la península Ibèrica vinculats al sector del metall, a la recerca de màquines-eina avançades i intel·ligents de gran precisió.

Amb això, del 18 al 20 d'abril de 2023, AMT - Advanced Machine Tools reunirà les darreres novetats en màquina-eina, components, maquinària de tall, làser, arrencada, mecanitzat, motlles, matrius, instrumentació, programari i totes les tecnologies i innovacions necessàries per a la indústria del metall i els seus sectors auxiliars. Una nova palanca dinamitzadora de negoci que recupera una cita històrica a Barcelona amb el mercat català.

El metall torna a Barcelona

Amb aquestes dues novetats, el nou emplaçament de la Fira per a Advanced Factories i AMT 2023, Barcelona es tornarà a situar com a referent industrial del sud d'Europa i es recuperarà una cita històrica amb el sector del metall i de la màquina-eina a la ciutat comtal, amb l'objectiu de dinamitzar aquesta indústria a Espanya i de manera particular a la zona de llevant, Catalunya i Aragó.

Comentaris