El CIAC lidera la transformació industrial a Catalunya amb la 2ª jornada estratègica de Competitivitat Industrial 2023

DESTACAT
15/6/23
323
0

El CIAC presenta les seves eines estratègiques en la 2ª jornada estratègica de Competitivitat Industrial 2023

El Clúster de la indústria d'Automoció de Catalunya (CIAC) va organitzar amb èxit la segona jornada estratègica de Competitivitat Industrial de 2023, que va tenir lloc el passat dijous 15 de juny. El webinar va reunir professionals i empresaris del sector per explorar les oportunitats i els reptes de la indústria, així com per promoure la col·laboració i la innovació.

La jornada va presentar una agenda completa amb diversos punts destacats. Es van abordar temes clau com l'evolució i l'impacte del CIAC en l'àmbit de la competitivitat industrial, així com l'ús d'eines estratègiques per als socis del CIAC.

AEIs | 2022 - 2023
2022 | Durant la convocatòria de les AEI de 2022, el CIAC va destacar per la seva participació activa, presentant 23 projectes (8 projectes a la convocatòria 2022a + 15 projectes a la convocatòria 2022b), dels quals 19 van estar liderats per l'organització i 10 d'ells van estar dins l'àmbit de la competitivitat industrial. Això va implicar una estreta col·laboració amb més de 10 clústers i una inversió de més de 6 milions d'euros per fomentar la digitalització i la millora de processos. Amb més de 30 empreses involucrades, incloent-hi una destacada presència de PIMES, el CIAC demostra el seu paper vital en l'ecosistema empresarial.

2023 | Fins ara, en aquest any, s'han presentat un total de 25 candidatures a les AEIs. En l'àmbit de la competitivitat industrial, destaquen 7 projectes amb una inversió global d'1,7 milions d'euros. Aquests resultats posen de manifest l'impacte significatiu del CIAC a Catalunya, liderant més del 15% dels projectes presentats i establint col·laboracions amb reconeguts clústers del sector.

Budget de l'àrea 2023
Per a l'any 2023, s'ha destinat un pressupost de 10.000 euros per a l'àrea, que representa aproximadament un terç del finançament de l'any anterior, el qual va ascendir a uns 30.000 euros per finançar iniciatives del CIAC. S'ha prioritzat una major inversió en eines per als socis, permetent una perspectiva més amplia i detallada de les línies estratègiques, superant així les restriccions relacionades amb el capital per projecte.

Com a metes per a l'any 2023 el CIAC s'esforça per superar les seves pròpies xifres i assolir nous èxits.

Les eines pels socis del CIAC
Durant la jornada estratègica de Competitivitat Industrial 2023, es van presentar tres eines clau pels socis del CIAC:

  • S&P Global: reconegut per la seva amplitud d'informació i serveis, ofereix pronòstics de producció per a vehicles propulsats per motors alternatius al de combustió i pronòstics de commodities. A més, l'empresa organitza mensualment webinars sobre les tendències actuals del sector, les previsions macroeconòmiques i les perspectives de vendes i producció de vehicles lleugers a escala mundial i continental. El CIAC, convoca aquestes jornades de manera presencial amb l'objectiu d'oferir als socis un accés exclusiu a aquesta informació. Això els hi proporciona una oportunitat única per aprofundir en el coneixement del sector i obtenir dades actualitzades.
  • Cloud del CIAC: proporciona una plataforma oberta per experimentar amb Big Data i IoT, permetent als usuaris accedir a nous casos d'ús i anàlisis de dades en temps real. Aquestes iniciatives van ser acompanyades de la presentació de projectes exitosos relacionats amb la connexió de màquines a sistemes ERP i l'optimització de canvis de producció.
  • Plataforma de projectes CIAC: és una eina de molta utilitat pels socis, ja que permet accedir a tots els projectes concebuts al llarg dels anys. En aquest espai, es troben noves idees, projectes en curs, els que s'estan executant i fins i tot aquells que ja s'han completat i han quedat arxivats. Els socis poden explorar les noves oportunitats i col·laborar en projectes en curs, així com assolir una visió global. A més, la possibilitat d'accedir als projectes arxivats permet aprendre de les experiències passades i utilitzar-les com a referència per a futurs desenvolupaments.

Amb aquesta jornada, el CIAC reafirma el seu compromís amb la promoció de la innovació i la competitivitat a la indústria catalana.

Comentaris