Els cotxes elèctrics híbrids són la segona opció més popular entre els compradors

DESTACAT
18/7/23
497
1

L'últim Top Management Meeting abans de les vacances va començar repassant l'informe mensual de l'automoció on les expectatives són molt positives a nivell global amb una tendència a l'alça quant a creixement de la producció. En l'àmbit espanyol, augmenta la producció per sobre del 20% amb unes previsions de vendes favorables pel tancament d'aquest any. També a nivell europeu, el mercat va créixer un 18% fins als 4,4 milions de turismes matriculats i els nous projectes confirmen aquestes previsions. De fet, del mes de gener fins a maig s'han vist augments de dos dígits a la majoria dels mercats, inclosos els quatre més grans: Espanya (26,9%), Itàlia (26,1%), França (16,3%) i Alemanya (10,2%).

Les vendes d'automòbils nous a la Unió Europea es van incrementar al mes de maig un 18,5% i acumulen 10 mesos de pujades. Pel que fa al vehicle elèctric, la quota de mercat dels cotxes elèctrics a la UE va augmentar al mes de maig considerablement, del 9,6% al 13,8% (Espanya marca el 4,8%). Així doncs, els cotxes elèctrics híbrids són ara la segona opció més popular entre els compradors, amb quasi una quarta part del mercat.

Les sol·licituds pel PERTE VEC II es podran lliurar fins al 15 de setembre

Pel que fa al PERTE VEC II, la setmana passada ja es va publicar l'ordre de bases de les dues Seccions secció A i B i la convocatòria del PERTE VEC secció A (bateries). Actualment, estem a l'espera de la convocatòria de la secció B del Vehicle Elèctric i Connectat, la qual es preveu que sigui publicada al setembre. El ministeri té l'obligació de resoldre les sol·licituds abans de finalitzar l'any. A més, Cal destacar que la secció A manté el termini obert fins al 15 de setembre per a l'enviament de sol·licituds.
En aquest sentit, el Clúster d'Automoció de Catalunya (CIAC) va recalcar la importància de fer l'entrega de tota la documentació de forma correcta en una primera instància per tal de no haver de retrocedir i tornar a la cua de sol·licituds. Pel que fa a les sol·licituds presentades per l'AEI, a setembre sortiran les resolucions. Per a més informació: PERTE baterias.

Recomanació del CIAC d'auditar-se per acreditar l'acompliment de la Llei de Morositat

En relació amb les ajudes, el CIAC va voler remarcar la importància de complir amb la Llei de Morositat que implica pagar les factures en un màxim de 30 dies. De fet, totes les empreses que rebin més de 30.000 euros en ajudes hauran de passar una auditoria per acreditar que compleixen amb aquesta llei. Des del CIAC recomanen a tots els socis que vulguin optar a ajudes a què s'avancin i facin una auditoria aprofitant els mesos de juliol i agost.

Rècord d'assistència a la sisena edició del Míting d'Auto

En el Top Management Meeting d'aquest mes es va voler agrair als socis la bona acollida de la sisena edició del Míting d'Auto que va servir per celebrar el desè aniversari del clúster. Després d'aquesta festa, el CIAC ja es troba preparant l'altre gran esdeveniment de l'any: l'Automotive Talent Show. El punt de trobada entre el talent jove i la indústria que se celebrarà el pròxim 27 d'octubre al Circuit de Barcelona-Catalunya i que arriba a la seva tercera edició amb moltes novetats. Nous espais per a ponències, stands, espais per a entrevistes, música en directe i l'speed dating, una proposta del CIAC per connectar de forma directa estudiants amb empreses.

Finalment, compartim els propers projectes del CIAC:

  • Jornada del Talent. Divendres 28 de juliol. Us podeu registrar en el següent link.
  • Jornada del TalentIndustry 5.0 Community of Practice Call for Expression of Interest. 31 de juliol data final. Més informació en el següent link.
  • Solucions per a la gestió de l'aigua al sector de l'automoció en l'actual context de sequera. Dijous 14 de setembre. Us podeu registrar en el següent link.
  • 2ª jornada interàrea: Formació i Innovació del Producte. Al setembre (data i lloc per confirmar).
  • Visita creuada a CELO S.A. Dimarts 26 de setembre (ordre del dia pendent per confirmar).
  • Torna l'Automotive Talent Show el 27 d'Octubre al Circuit de Barcelona - Catalunya!

Comentaris

Xavier Farell Garrigós (Universitat de Vic - UCC) 8/8/23
Si una quarta part dels compradors escullen els elèctrics híbrids és per falta d'opcions al mercat automotriu en vehicle elèctric, en la meva opinió. L'aposta del grup SAIC per Europa (MG), l'entrada de BYD, més la bona feina del grup Geely (Polestar) collaran a molts OEM's: i els obligaran a baixar preus.